Uzgoj biljaka / Orhideja phalaenopsis - otkrijte što sve treba ova jedinstvena biljka

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
Foto: www.pixabay.com

Orhideja phalaenopsis jedna je od najpopularnijih biljaka za držanje u stanu. Međutim, ljudi često rade greške zbog kojih orhideja vene. Otkrijte o čemu se radi

23.12.2018.
17:18
www.pixabay.com
VOYO logo

Orhideja phalaenopsis jedna je od biljaka kojoj uopće ne treba puno brige, a može biti prekrasan ukras za vaš dom. Ovo je štoviše, idealna biljka za one koji se prvi put susreću s orhidejama i namjeravaju ih više uzgajati. 

Orhideja phalaenopsis - kako je njegovati?

Zalijevanje ove biljke najviše ovisi o tome na koji je način zasađena u zemlju. Orhideje koje su stavljene u mahovinu mogu se rijetko zalijevati odnosno onda kada se površina osuši. Ljeti sve orhideje trebaju više vode nego zimi. Zalijevajte biljke ujutro i nemojte koristiti destiliranu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove biljke ne moraju biti izložene mnogo svjetlosti, a morate ih zaštiti od izravnog sunca jer bi moglo oštetiti listove. Stavite ih pokraj prozora koji je prekriven zavjesom ili roletama. 

Čim je lišće tamnije boje to je znak da orhideja phalaenopsis treba više svjetlosti. Ukoliko lišće naginje crvenom, malo je sakrijte od izvora sunca i svjetlosti jer je to simptom previše osvijetljenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orhideje u posudama mogu uspjeti na temperaturi od 15 do 30 stupnjeva. Pokušajte temperaturu održati konstantnom kako se biljka ne bi uništila. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo