Želite ukloniti miris ribe u kuhinji? Imajte na umu da bi kod svakog kuhanja trebali imati uključenu napu s direktnim odvodom van jer je to najbolji način da se miris od kuhanja ribe ne širi po vašem domu. Ako ipak nemate napu, onda vam je širom otvoren prozor najbolja opcija. Razni osvježivači ili mirisne svijeće samo će maskirati mirise, ali ih neće eliminirati.
Također, sušenjem koromača, kadulje, lovora i ružmarina u kuhinji neutralizirat ćete neugodne mirise jer prilikom sušenja iz njih izlazi ugodan miris. No, nemojte ih koristiti za kuhanje jer se na njima skuplja prašina.
Kako ukloniti miris ribe u kuhinji pomoću octa?
Ocat je također odlično sredstvo za uklanjanje mirisa ribe u kuhinji. Sve površine u kuhinji, nakon tretiranja sa sredstvom za dezinfekciju, dodatno premažite čistim bijelim octom. Iako ocat ima intenzivan i pomalo neugodan miris, on brzo ishlapi i nećete ga više osjetiti.
Još jedna opcija s octom je da ga ulijete u malu zdjelu i zatim ostavite na nekom manje vidljivom mjestu. Nakon dan ili dva, on će upiti sve neugodne mirise, a to ćete najbolje primijetiti ako ne budete cijelo vrijeme u stanu. No, imajte na umu da će nakon nekoliko dana ocat ishlapiti pa je potrebno uliti novi.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!