veoma zanimljivo / Najstarija Biblija sadrži potpuno drugačiji prikaz kršćanstva

Image

Najstarija Biblija ne govori o uskrsnuću, ni u Mariji kao majci Isusovoj. U nastavku saznajte sve o najstarijoj Bibliji

24.7.2019.
16:45
VOYO logo

Najstarija Biblija pronađena u Palestini potvrđuje da je Isus bio Božiji sluga, a ne Božiji sin te kaže kako Isus nije bio razapet. 

Najstarija Biblija ne govori ništa novo osim što u svoje tekstove uključuje braću Isusovu što baš i nije u kršćanstvu prihvaćeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova se priča  vješto skriva više od 2 000 godina vraćajući se na sam početak kršćanstva i njena autentičnost će prodrmati u sve što kršćani vjeruju. To je priča o ljudima koji su bili najbliži Isusu, ljudima koji su dijelili njegovu lozu, priča o Isusovoj braći.

Službena crkva je, navodno, otela dokumente o ovom otkriću i pokušala izbrisati cijelu priču. Kasnije se nije mogla vraćati na početak jer su vremenom stvorene dogme koje su postale temelj kršćanstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisma Isusove braće su bila izuzetno opasna i stotinama godina crkveni Oci su ih odbijali uključiti u Bibliju. Vijekovima se širila laž da Isusova braća ustvari i nisu Isusova braća, već nešto drugo.

U totalnoj suprotnosti sa spoznajom kakvo ima današnje kršćanstvo, pisma opisuju Isusa kao vođu i gazdu, ali ne kao svetog i uzvišenog. Braća su gledala Isusa kao na brata, na ljudsko biće blagoslovljeno od Boga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je u ovim knjigama začuđujuće je da u njima nema riječi o Mariji Djevici po rođenju Isusa. Ona je bila Josipova žena koja je rodila šestoro djece, četiri sina i dvije kćeri. Nema ni priča o uskrsnuću, čak ni spomena Isusa kao Boga.

U ovom slučaju, dokaz da je Isus bio više vođa i gospodar nego Bog gospodar, nameće pitanje o tome kako je on bio čovjek, a ne uzvišeni sin Božji. Dakle, najstarija Biblija sadrži skroz drugačiji prikaz cijele kršćanske vjere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo