Caklenjača ili morska šparoga, hrana iz prirode /

Morska šparoga - šparoga s okusom soli

Image
Foto: pixabay.com

Morsku šparogu vjerojatno ste mnogo puta vidjeli šetajući uz more, no znate li na koju ju sve načine možete iskoristiti u kuhinji?

17.8.2017.
8:00
pixabay.com
VOYO logo

Morska šparoga ili u narodu poznatija pod imenom caklenjača, biljka je koja raste u prirodi na pjeskovitim i muljevitim obalama uz more, a može ju se naći i na stijenama.

 Morska šparoga izgledom je slična šparogama s kamenjara. Stabljika morske šparoge je člankovita, mesnata i debela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilagodba na uvjete života morske šparoge je pohranjivanje vode u stabljici jer slano stanište oduzima biljci tekućinu.

Morsku šparogu u kuhinji možete upotrijebiti kao dodatak pizzi s plodovima mora,  za jela s ribom, jajima, tunom i bobom,možete ju kiseliti s octom, jesti kao salatu ili kuhati kao varivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo