sve o maginja biljci /

Maginja biljka - biljka bogata vitaminom C

Image
Foto: pixabay.com

Maginja biljka je zimzeleni grm koji je zbog bogatstva vitamina C prava energetska bomba. Što još trebate znati o maginja biljci i kako ju koristiti?

28.7.2017.
16:37
pixabay.com
VOYO logo

Maginja biljka je plod planike koji je većinom svjetlocrvenkaste do crvene boja koja je pokazatelj zrelosti. Maginja biljka uglavnom uspijeva u primorskim djelovima Hrvatske, u okolici Dubrovnika, na Korčuli, Mljetu i Pelješću te na ušću Neretve, gdje je samonikla autohtona biljka.

Maginja biljka izgledom podsjeća na jagode i blagog je okusa, a zbog bogatstva vitamina C, dnevno ih je dovoljno pojesti sedam, kako bi bio zadovoljen potreban dnevni unos vitamina C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maginja biljka bere se krajem rujna i početkom listopada, i važno je brati nježno i polako zbog ploda koji omekani kad je zreo.

Maginja biljku moguće je koristiti i u kozmetičke  svrhe, a od zrelih plodova maginja biljke radi se i džem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džem od plodova maginja biljke radi se tako da se ispere i procijedi dva do tri kilograma svježeg ploda koji se na laganoj vatri kuhaju 15-ak minuta.

Po želji se doda šećer, đumbir  i vanilija i uz miješanje kuha sljedećih pola sata. Nakon kuhanja, džem stavite u staklene posude. Za razliku od svježeg ploda, termički obrađene plodove maginja biljke možete konzumirati nesmetano i u većim količinama.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo