Brokula je jedna od najzdravijih namirnica zbog bogatstva hranjivih tvari i niske kalorijske vrijednosti.
Iako joj sezona traje od listopada do travnja, brokulu možete konzumirati kroz cijelu godinu, ako znate kako zamrznuti brokulu.
Zamrznuta brokula zadržava većinu nutrijenata koji se u njoj nalaze kada je svježa. Da biste ih zadržali, potrebno je pravilno zamrznuti brokulu.
A, kako bi zamrznuli brokulu, morate ju blanširati, odnosno morate ju kratko izložiti toplini da bi se izbjeglo stvaranje destruktivnih enzima.
Brokulu operite u hladnoj vodi i odrežite cvjetove. Lonac do pola napunite vodom i ostavite da proključa.
Posudu s vodom stavite iznad ključale vode i poklopite, te kuhajte na pari 6 minuta, a zatim izvadite i stavite u hladnu vodu. Brokulu procijedite i osušite.
Kako bi zamrznuli brokulu stavite ju u vrećice za zamrzivač, i istisnite iz njih zrak, te ih čvrsto zatvorite. Ovako zamrznuta brokula u zamrzivaču može stajati do 12 mjeseci.