agrumi / Kada se obavlja rezidba naranče?

Image

Kao i svi agrumi, tako se i naranče moraju obrezivati, no ne prečesto. U nastavku saznajte kada i zašto se vrši rezidba naranče

20.5.2019.
14:28
VOYO logo

Kao i kod svih agruma, rezidbu krošnje naranče radimo više iz estetskih, nego bilo kojih drugih razloga. Ako se uzgaja kao ukrasna biljka, krošnja joj se mora prorjeđivati i oblikovati u kuglu. U nastavku saznajte zašto je doba rezidba naranče

Prorjeđenje se vrši potkraj zime, prije nego stablo počne pupati. Režu se one grane koje rastu prema unutra ili one koje su predugačke i izlaze iz krošnje van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je stablo zimi bilo u previše hladnoj prostoriji ili u hladnijim vanjskim uvjetima te je zbog toga odbacilo lišće, treba kratiti i ogoljele grane jer će se na proljeće dodatno razgranati.

Gotovo je svim agrumima, osim limunima, potrebna rezidba samo jednom u svake dvije godine. Rezidba naranče, osim estetskih razloga, također pomaže u održavanju drveća kako bi se zaštitilo od određene bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete orezati agrume u bilo koje vrijeme između ožujka i kolovoza, ali najbolje je to učiniti prije početka cvatnje stabala.

Sada znate zašto je korisna rezidba naranče kao i svih ostalih agruma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo