Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Biljke za preradu /

Japanski hmelj - hmelj koji daje posebnu aromu

Japanski hmelj (lat. Humulus scandens), jednogodišnja je raslinja penjačica, iz porodice konopljarki, a više o tome kakav je japanski hmelj pročitajte u nastavku

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Japanski hmelj, kao što mu i sam naziv govori je porijeklom iz Japana, Kine, Tajvana, a domovina mu je i Ruski daleki istok. Svakog proljeća niče ponovo, a rizom mu je otporan na hladnoću. 

Japanski hmelj udomaćen je u umjerenim područjima sjeverne hemisfere, i jedini je predstavnik roda hmelja (Humulus)

Vršača sljezolika

Cvjetne se šišarke kojima apanski hmelj obiluje, koriste u proizvodnji piva, kojem daju specifičnu gorčinu i aromu. U ovu se svrhu rabe samo šišarke kultiviranih sorti biljke.

Mladi izdanci divlje biljke su jestivi.

Pivo dobiveno od ove vrste hmelja je gorko, suho, limunkasto pivo s karakterističnom notom koju daje japanski hmelj

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike