praktični savjeti /

Japanska jabuka kako se jede - naučite kako se jede kaki

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Japanska jabuka kaki voće je bogato hranjivim nutrijentima koje možete koristiti u raznim varijantama.

11.8.2017.
10:30
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Japanska jabuka ili kaki jabuka izvrstan je izvor antioksidansa, a u mesu japanske jabuke nalazi se i mnoštvo vitamina C koji pomažu jačanju imuniteta. No, kako se japanska jabuka jede?

Japanska jabuka jede se svježa, kuhana ili sušena, a poželjno je oljuštiti njenu koru. Razlog zbog kojeg je koru poželjno ukloniti je činjenica da ona sadrži velike količine tianina koji uzrokuje slabiju apsorpciju drugih nutrijenata iz voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirovu jabuku izrežite na četvrtine ili jedite kao običnu jabuku. Japanska jabuka ne smije se jesti na prazan želudac, a poželjno je jesti ih nakon nekog većeg obroka.

Možete ih koristiti pri pravljenju raznih kolača i sladoleda, a možete ih kombinirati sa jogurtom i zobenim pahuljicama. Kao svježe voće, japanske jabuke jedite u voćnoj salati ili jogurtom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se jede japanska jabuka ukoliko ju kuhate? Skuhajte ju u vodi sa malo cimeta i limunovog soka. Skuhanu ju ostavite u hladnjaku da se ohladi i poslužite kao kompot nakon nekog većeg obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo