Japanska jabuka ili kaki jabuka izvrstan je izvor antioksidansa, a u mesu japanske jabuke nalazi se i mnoštvo vitamina C koji pomažu jačanju imuniteta. No, kako se japanska jabuka jede?
Japanska jabuka jede se svježa, kuhana ili sušena, a poželjno je oljuštiti njenu koru. Razlog zbog kojeg je koru poželjno ukloniti je činjenica da ona sadrži velike količine tianina koji uzrokuje slabiju apsorpciju drugih nutrijenata iz voća.
Sirovu jabuku izrežite na četvrtine ili jedite kao običnu jabuku. Japanska jabuka ne smije se jesti na prazan želudac, a poželjno je jesti ih nakon nekog većeg obroka.
Možete ih koristiti pri pravljenju raznih kolača i sladoleda, a možete ih kombinirati sa jogurtom i zobenim pahuljicama. Kao svježe voće, japanske jabuke jedite u voćnoj salati ili jogurtom.
Kako se jede japanska jabuka ukoliko ju kuhate? Skuhajte ju u vodi sa malo cimeta i limunovog soka. Skuhanu ju ostavite u hladnjaku da se ohladi i poslužite kao kompot nakon nekog većeg obroka.