Masline su najprepoznatljivije po svojem kvalitetnom ulju opojnog mirisa i okusa koje je prisutno u gotovo svakom receptu i ide uz mnoga jela poput raznih sireva ili laganih obroka. Međutim, često zabravljamo da sami plod masline, osim na pizzi, možete biti savršen saveznik različitih recepata.
Svoje stablo masline iskoristite i u tu svrhu i iskušajte se u konzerviranju sočnih plodova. Osim što je bitno koje sorte maslina za konzerviranje je najbolje koristiti, važno je napomenuti i generalna pravila.
Plodovi koje želite konzervirati moraju biti veći i izgledati ljepše jer ostaju u svom originalnom obliku. Konzerviranje maslina može se obavljati na nekoliko metoda, a ovisi i koje sorte maslina za konzerviranje odaberete. Najbolje je birati plod težine oko 4 grama, a ima raznih oblika koji odgovaraju pojedinim sortama.
Sorte maslina za konzerviranje su brojne, a najpoznatije su tradicionalne manzanilla masline zelene srednje veličine koje dolaze iz Španjolske te oble, sočne zelene masline sorte cerignola, a često se koriste sorta dužica i oblica te žutica.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!