SIMBOL ŽIVOTA I POVEZANOSTI S PRIRODOM / Drvo života simbolika: otkrijte pravo značenje drva života

Image
Foto: Pixabay

Drvo života jedna je od najpopularnijih ukrasnih biljaka današnjice. No, koja je zapravo njegova simbolika i što njegovo ime uopće znači?

28.2.2017.
3:31
Pixabay
VOYO logo

Drvo života dekorativna je biljka koju ljudi sve češće biraju za držanje u stanu ili eventualno na balkonu. Simbolika ovog drva je različita, a ona ovisi o mitovima i o religiji u kojoj se spominje.

Drvo života oduvijek je značilo neraskidivu i savršenu vezu između Neba i Zemlje, nešto slično snazi prirode. Jedan od naroda koji se naročito isticao u svojoj povezanosti s prirodom jesu stari Kelti. Drvo života čak je i tradicionalni keltski simbol koji dokazuje kolko su Kelti zapravo bili sjedinjeni s prirodom. Keltski simbol drva života simbol je prirode, snage, mudrosti i vječnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drvo života za Slavene je značio, ni manje ni više, nego simbol života, nešto od čega je sve počelo. Stari Slaveni također su vjerovali da nakon smrti njihove duše odlaze u stablo i tamo ostaju vječno.

Slična analogna vjerovanja vežu se i uz nordijsku te germansku mitologiju. Drvo života također je usko povezano uz židovsku Kabbalu prema kojoj predstavlja božansku protkanost svega fizičkoga, ali i nebeskoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo