DOMAĆA ZIMNICA / Čuvanje zimnice: kako pravilno čuvati zimnicu

Image
Foto: Pixabay

Za čuvanje zimnice važno je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila: dobre pasterizacije, sterilizacije, čistoće i mjesta.

11.10.2017.
7:19
Pixabay
VOYO logo

Počelo je vrijeme za pripremu i čuvanje zimnice, a mi vam donosimo savjete koji će vam u tome pomoći.

Pravilno čuvanje zimnice uključuje nekoliko korisnih trikova koji će pomoći da namirnice spremljene za zimnicu potraju što duže. Faza pasterizacije, odnosno sterilizacije jedan je od najvažnijih dijelova spremanja zimnice. U slučaju da se pasterizacija ne provede pravilno, dugotrajnost zimnice bit će mnogo manja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sterilizacija se može provesti na nekoliko različitih načina, kao što su kuhanje u pari, ulijevanje u zagrijane staklenke ili jednostavno zagrijavanje u pećnici.

Domaće konzervirano povrće važno je dobro hermetički zatvoriti. Za zimnicu se mogu koristiti nove, ali i već korištene staklenke. Često se tradicionalno spremaju u posebne, dekorativne staklenke. Važno je da staklenka i poklopac nisu oštećeni, kako zrak ne bi dospio u posudu za zimnicu. Također je potrebno dobro pripaziti na pravilnu čistoću, vrlo važnu za dugotrajno čuvanje zimnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimnicu je najbolje držati na suhom i mračnom mjestu, gdje se temperatura prostorije kreće od pet do 12 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo