crvena paprika /

Crvena paprika - neophodan začin mnogih jela

Crvena paprika u kulinarstvu se najčešće koristi kao dodatak mesnim jelima i za pojačavanje boje i arome nekih ribljih jela

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Crvena paprika potječe iz Mađarske gdje je stigla s turskim vojnicima za vrijeme turske invazije. Crvena paprika dobiva se mljevenjem duguljaste vrste suhih mahuna paprike.

Osim u Mađarskoj crvena paprika se može pronaći i u Maroku, Bugarskoj i Španjolskoj, a crvena paprika se gotovo uvijek odnosi na mljeveni proizvod koji se dobiva mljevenjem jako obojenih, blago crvenih mahuna sorte capiscums.

Postoje dvije vrste crvene paprike: slatka crvena paprika i ljuta crvena paprika. Slatka crvena paprika sastoji se od sjemenog omotača, dok se većina sjemenki uklanja. Ljuta crvena paprika, ovisno o stupnju ljutine ne sadrži samo sjeme, već i druge dijelove biljke.

Crvena paprika koristi se kao začin u mnogim jelima, a često se koristi i kao ukras jer kad se zagrije, paprika oslobađa svoju boju i okus. Osim toga crvena paprika u sebi ima najviše vitamina C i bogata je betakarotenom, a koristi se za zadržavanje normalnog krvnog tlaka. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx