crvena paprika /

Crvena paprika - neophodan začin mnogih jela

Image
Foto: pixabay.com

Crvena paprika u kulinarstvu se najčešće koristi kao dodatak mesnim jelima i za pojačavanje boje i arome nekih ribljih jela

6.9.2017.
13:16
pixabay.com
VOYO logo

Crvena paprika potječe iz Mađarske gdje je stigla s turskim vojnicima za vrijeme turske invazije. Crvena paprika dobiva se mljevenjem duguljaste vrste suhih mahuna paprike.

Osim u Mađarskoj crvena paprika se može pronaći i u Maroku, Bugarskoj i Španjolskoj, a crvena paprika se gotovo uvijek odnosi na mljeveni proizvod koji se dobiva mljevenjem jako obojenih, blago crvenih mahuna sorte capiscums.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje dvije vrste crvene paprike: slatka crvena paprika i ljuta crvena paprika. Slatka crvena paprika sastoji se od sjemenog omotača, dok se većina sjemenki uklanja. Ljuta crvena paprika, ovisno o stupnju ljutine ne sadrži samo sjeme, već i druge dijelove biljke.

Crvena paprika koristi se kao začin u mnogim jelima, a često se koristi i kao ukras jer kad se zagrije, paprika oslobađa svoju boju i okus. Osim toga crvena paprika u sebi ima najviše vitamina C i bogata je betakarotenom, a koristi se za zadržavanje normalnog krvnog tlaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo