Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
sol kao začin /

Crna sol - sol koja nije crna

Crna sol posebna je vrsta indijske vulkanske kamene soli, te je poznata kao Sanchal i Kala Namak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Crna sol u stvari nije crna već ima ljubičastu boju i karakterističan miris sumpora koji je sličan mirisu kuhanih jaja. Crna sol dobiva se iz vulkanskih područja Indije i Pakistana, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin koji daje specifičan okus mnogim indijskim jelima.

Osim u Indiji, crna sol je vrlo popularan začin kod vegana i vegetarijanaca, te se često koristi u pripremi jela od tofua ili panira. 

Crna sol bogata je željezom i odlična je za osobe s visokim krvnim tlakom, jer ne povećava natrij u krvi.

Isto tako, crna sol ne uzrokuje nadutost i žgaravicu, te poboljšava vid i pomaže u probavi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike