SKANDAL U CRKVI / Posrnuli svećenik 'počistio' bankovni račun župe, a novac potrošio na - drogu za silovanje i gej orgije!

Istraga je započela nakon što je svećenikov pomoćnik uhvaćen na povratku iz Nizozemske s litrom tekućeg ecstasyja, koji se još naziva i 'drogom za silovanje'

24.9.2021.
14:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Talijanska policija istražuje 40-godišnjeg svećenika Francesca Spagnesija iz Prata kod Firenze osumnjičenog da je ukrao gotovo 100.000 eura s računa crkve, koji je potrošio na kupnju droge i organiziranje gay-orgija, piše Daily Mail.

Dok traje istraga Spagnesi se nalazi kućnom pritvoru, a policija obavlja razgovore s dvjestotinjak ljudi za koje se tvrdi da su nazočili razuzdanim zabavama koje je svećenik organizirao tijekom više od dvije godine.

Orgije održavane svakoga tjedna

Istraga je započela nakon što je svećenikov pomoćnik uhvaćen na povratku iz Nizozemske s litrom tekućeg ecstasyja, koji se još naziva i '''drogom za silovanje''. Potom je župni računovođa otkrio da je s bankovnog računa župe podignuto oko 100.000 eura. Svećenikov odvjetnik kaže da je ovaj priznao kupnju droge, a da će istražiteljima priznati i krađu. Zasad ni on ni njegov pomoćnik nisu optuženi ni za kakvo kazneno djelo.

Prema onome što su istražitelji do sada saznali, zabave su održavane svakoga tjedna, a na njima je uz svećenika i njegovog pomoćnika, zaduženog za nabavu droge, redovito sudjelovala još jedna osoba čiji je zadatak bio da preko internetskih stranica za upoznavanje pronađe homoseksualce. Na orgijama je bilo i po tridesetak ljudi.

Govorio da skuplja novac za siromašne

Nakon što je Spagnesi postao sumnjiv lokalnim crkvenim vlastima, biskup mu je onemogućio pristup crkvenom računu u banci. No, ovaj se snašao pa je počeo prikupljati novac nagovarajući bogate župljane da mu daju milodare.

Navodno je toliko bio uspješan u tome da su mu pojedinci davali i više stotina eura, a jedan mu je navodno dao čak 1400 eura. Svećenik im je govorio da novac prikuplja za siromašne obitelji.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali