Bonton / Pravila ponašanja za stolom - kako se pristojno jede

Image
Foto: Pixabay

Bonton za stolom i pravila ponašanja su se mijenjali tijekom godina. Međutim, način kako se pristojnoo jede ostao je isti stotinama godina.

12.2.2022.
23:57
Pixabay
Play logo

Uvijek koristite uobičajene manire za stolom i budite zahvalni prema domaćinu. Ako večerate u otmjenom restoranu, pazite da se pridržavate finog blagovanja. Prvi korak načina kako se pristojno jede jest da izbjegavate glasno žvakanje. Držate zatvorena usta dok žvačete. Zvuk žvakanja hrane u ustima može biti i neugodan i ometajući.

Sljedeći korak kako se pristojno jede jest ne pričanje punih usta. Većina ljudi će se složiti da je razgovor tijekom žvakanja izuzetno nepristojan. Ne samo da je teško razumjeti što se govori, već može biti i neukusno. Ako imate nešto za reći, pričekajte dok ne progutate zadnji zalogaj prije nego što uđete u razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Sljedeći korak kako se pristojnoo jede jest jedenje sa svog tanjura. Nemojte uzimati hranu s tuđih tanjura kako biste je probali.

Vrlo je važno znati kako se pristojno jede osobito u restoranima i na zabavama. Ostavite dobar dojam i naučite kako se pravilno ponaša za stolom.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo