ŠEFICE, KAPA DOLJE! / Vlasnica dućana dijeli zaradu sa zaposlenicima i ima istu plaću kao oni: 'Najlakše je staviti ljude na minimalac...'

Vlasnica vintage trgovine u Los Angelesu odlučila je ne davati svom osoblju minimalac iako bi na taj način kući odnijela veću zaradu

15.9.2021.
8:41
TikTok
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Madeline Pendleton, vlasnica vintage trgovine u Los Angelesu, ima jedinstven pristup za plaćanje svojih zaposlenika. Naime, na TikToku je otkrila kako ima istu plaću kao i svoje osoblje, piše LadBible.

Umjesto da većinu zarade preusmjeri k sebi i osoblju osigura niske plaće, sve dijeli s njima i doma nosi identičnu plaću kao oni.

"Vlasnica sam male tvrtke i svi zarađujemo isto po danu, 250 dolara. Radnici s punim radnim vremenom rade četiri dana tjedno, a radnici s nepunim radnim vremenom dva. Ovi prvi godišnje zarade oko 70.200 dolara, što zvuči kao dosta, ali u Los Angelesu smo niža srednja klasa. Ipak, većini nas se to čini puno jer smo navikli biti siromašni. Imam sedam zaposlenika na puno radno vrijeme i tri s nepunim radnim vremenom pa su troškovi plaće za sve, uključujući mene, gotovo 600.000 dolara godišnje", otkrila je Madeline.

Nakon rasprodaje svima kupila automobile

Da je odlučila zaposlenicima davati minimalac i zadržati ostatak zarade ostalo bi joj 418.860 dolara, a ističe kako to većina šefova radi.

U drugom videu objasnila je kako se brine za svoje zaposlenike i izvan posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Imam istu plaću kao svi drugi, to mi je jedina zarada od posla. Kada tijekom godine skupimo dodatnu zaradu, radimo nešto za svakoga. Kada smo nakon nedavne rasprodaje zaradili veću svotu novca, kupili smo nove aute onima kojima su trebali i otplatili kredite za auto drugima. Ništa od zarade ne ostane i dijelimo ju cijelu godinu", zaključila je Madeline.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali