Zanimljiva nova studija: Čini se kako su mlađa djeca u obitelji zaista favoriti svojih roditelja

Ovo je prilično zanimljivo. A vi, mlađa djeco, slažete li se?

17.11.2017.
14:00
Mario Emiliano Fernandez / flickr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako si starije dijete u obitelj i ako ti se ikad činilo da roditelji nekako više favoriziraju tvog mlađeg brata ili mlađu sestru, nisi bila u krivu... Naime, nova je studija znanstvenika sa Sveučilišta Birgham Young pokazala kako su mlađa djeca zaista više obožavana od strane roditelja, barem ako se pita upravo tu mlađu djecu u obitelji, piše Glamour Magazine.

Znanstvenici su tijekom studije proučavali navike 300 obitelji, od kojih svaka ima po dvoje djece tinejdžerske dobi, a zatim su svako dijete pitali da svojim riječima opiše svoj odnos s roditeljima. Studija je pokazala da - što su se mlađa djeca više slagala s time da su oni omiljeno dijete u obitelji, veza između njih i roditelja je jačala (a ako i roditelji i dijete nisu mislili isto, njihova je veza patila).

U situacijama u kojima su starija djeca smatrala da su ona omiljenija, to ni na koji način nije utjecalo na njihovu vezu s roditeljima. Stoga su znanstvenici zaključili kako mlađa djeca češće sebe percipiraju kao omiljeniju polovicu, a s obzirom na to da oni vjeruju u to, vjeruju i drugi. I to je dosta zanimljivo...

Možda oni samo malo previše umišljaju ?

Izvanredna profesorica sa Sveučilišta, Alex Jensen, ispričala je sljedeće: "Ja mislim kako će se rijetko dogoditi da roditelji svom starijem djetetu kažu 'Zašto ne možeš biti više kao svoj mlađi brat?' Prije će se dogodit obrnuta situacija."

I kad malo bolje razmislimo, ovo ima savršenog smisla... Možda si ta naša mlađa braća i sestre samo malo previše umišljaju... ?

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali