'HRVATSKA SU MI DOSADNA I BEZVEZE' / Zagrepčanka upitala kako da nazove dijete pa izazvala raspravu: 'Ako burazova žena rodi kornjaču, bit će ova imena'

Korisnica Reddita iz Hrvatske, koja će uskoro postati teta, obratila se internetu za savjete oko odabira imena za svog budućeg nećaka

16.9.2021.
10:41
shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svaki budući roditelj nađe se pred velikim izazovom kada treba odabrati ime za svoje dijete. Neki vole tradicionalna, neki neobična i originalna - o ukusima se ne raspravlja. No, jedna je buduća teta iz Zagreba postavila pitanje na Redditu, koje je vrlo brzo postalo viralno.

"Bit ću teta, mogu predlagati imena, ali hrvatska muška imena su dosadna i bezveze", započela je anonimna Zagrepčanka pa u nastavku objasnila svoje stajalište i zatražila savjet reditovaca.

"Imam valjda 30 imena za curicu, ali sam našla jedva četiri za dečka. Muka mi je od Ivana, Luke, Marka, Josipa, Danijela, Mihaela, Nikole, Tomislava, Gorana... A pogotovo od ovih pomodarskih: Noa, Janova i Noela. Realno, izbor muških imena je jako ograničen, osim ako ne nazoveš klinca Izvor, Svemir, Stribor, Arijan ili Istok. Imate li vi neka 'van kutije' imena za dečke?", napisala je.

Puno ideja, ali i protivljenja

U komentarima se našlo dosta interesantnih prijedloga korisnika s naših prostora, no to je, neminovno, pokrenulo i svojevrsnu raspravu.

"Teofilije, Teodozije, Adalbert", "Heraklije, Aurelijan, August", "Amfilohije, Joanikije, Porfirije", bili su neki od prijedloga, na što je jedan drugi komentator odgovorio: "Je, pa da joj nećak igra svaku loptu rukom."

Naredni su prijedlozi uključivali imena poput: Leonardo, Donatelo, Rafael , Mikelanđelo, Pablo, Emilio, Gaviria i Escobar, ali ni ona nisu prošla bez zajedljivih doskočica. Tako je jedan Zagrepčanin navedene prijedloge komentirao riječima: "Evo, ak' burazova žena rodi kornjaču/e, bit će ova imena."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali