Play ponuda

KAKAV JE TO ZAKON?! / Mlada mama u suzama snimila video: 'Rodila sam prije 12 dana, a šef me prisilio da se vratim na posao'

Image
Foto: TikTok

Video majke potresao svijet, morala je na posao 12 dana nakon poroda

27.1.2022.
13:52
TikTok
Play ponuda

Video uplakane žene iz Amerike na TikToku je izazvao šok među korisnicma. Naime, mladoj majci je poslodavac naložio da se 12 dana nakon poroda mora vratiti na posao i ostaviti kćerkicu u jedinici intenzivne njege za novorođenčad.

Snimka prikazuje s kakvim uvjetima se roditelji u SAD-u moraju suočavati.

Rebecca Shumard iz Pennsylvanije rodila je djevojčicu Eden u 27. tjednu trudnoće. Na posao se vratila 12 dana kasnije jer je željela sačuvati svoje neplaćeno odsustvo kako bi mogla provesti vrijeme s bebom nakon što malena napusti bolnicu.

U SAD-u se ne nudi plaćeni dopust

Medicinska sestra podijelila je video u kojem se vidi kako mlada majka plače.

"Morate se vratiti na posao 12 dana nakon što ste prijevremeno rodili bebu u 27. tjednu, te kada beba bude otpuštena s jedinice intenzivne njege, možete provesti s njom ono malo porodiljnog dopusta koji imate", rekla je.

Novim roditeljima u SAD-u se ne nudi plaćeni dopust. Većina dobije samo šest tjedana neplaćenog dopusta. Rebecca je izdojila mlijeko pumpicom dok je radila zbog zabrinutosti da ga neće imati dovoljno kada se njezina kći vrati kući.

Mnoštvo ljudi joj se javilo nakon što je njen video postao viralan želeći donirati novac ili stvari. Mlada majka je poručila da šest tjedana porodiljnog nije dovoljno.

Play ponuda
Play ponuda