Tri stvari koje mozete uciniti umjesto vikanja na djecu

shimmer fallback

Budimo iskreni. Nakon dana provedenog na poslu i s djecom roditelji znaju biti jako iscrpljeni i razdrazljivi.

21.5.2014.
8:54
Play logo

1. Primijenite taktiku 'time out-a'. Kada osjecate da ste pred erupcijom emocija i da cete poceti vikati, povucite se u vasu spavacu sobu ili kupaonicu. Dok ste u odvojenom prostoru disite duboko da smirite tijelo i um. Kada se nakon minutu ili dvije vratite kod djece, imat cete bolji osjecaj kontrole nad emocijama.

Play logo

2. Govorite djeci tihim, ali cvrstim glasom. Iznenadit cete se koliko cete vise pozornosti djece dobiti spustanjem glasa. Ako pri tome govorite ozbiljnim tonom, dat ce im do znanja da mislite ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Uzmite u obzir osjecaje djeteta. Kao sto se vi frustrirani jer imate osjecaj da vas dijete ne slusa, vase dijete vjerojatno osjeca da ni vi ne cujete njega. Umjesto vikanja, duboko udahnite i razmislite o osjecajima djeteta. Mozda je uznemireno jer ne moze lako obuti cipelicu ili zaista uziva u TV-emisiji i ne moze se koncentrirati na ono sto vi govorite. Vikanjem 'obuci vec jednom tu cipelu' samo cete postici suprotan ucinak od zeljenog. Bolje cete se osjecati i vidjeti rezultat ako umjesto toga kazete 'ponekad stvarno moze biti tesko obuti te cipele'.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo