Klinci ne znaju da roditelji ove stvari kriju od njih

Roditelji su svjesni da su djeci najveći uzori, pa se pred njima moraju ponašati u skladu s pravilima i zadržati autoritet. Zato je jako zanimljivo ono što se događa kad djeca ne gledaju.

30.10.2012.
8:44
VOYO logo

Jedemo slatkiše kad ne gledaju

Gotovo sve dijelimo s njima i rijetko imamo priliku dobro se naspavati. Ne možemo otići ni na WC bez da netko ne pokuca na vrata, a kuće su nam postale velike igraonice. Čak su preuzeli i kontrolu nad TV-om. Zato ni ne spominjemo čokoladne kekse i čips koje čuvamo daleko od njihovih pogleda. Ne, ne mogu dobiti niti jedan. Neka jedu povrće.

Bacamo njihove predškolske radove

Da, brod koji je nacrtao je divan, kao i kućica sa suncem. Isto kao i mačkica, teleskop, ogrlica od tijesta... Ali u trenutku kad se počnemo gušiti u igračkama i papirima, nije moguće sve zadržati. I zato kad pitaju zašto je nešto završilo u smeću – lažemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov dolazak iz trbuha je bolno iskustvo

Nadamo se da nas neće pitati kako bebe dolaze na svijet. Ako pretpostave da nekako samo ispadnu iz trbuha, jer su to vidjeli u crtiću, nećemo ih uvjeravati u suprotno. I ako baš žele znati istinu, možemo reći da je mamu jako, jako boljelo, te da bi je slušali do kraja života da su vidjeli kako joj je bilo.

Uvijek ih volimo, ali najviše kad spavaju

Nikad nisu tako slatki i neodoljivi kao kad spavaju, kad je dan iza nas. Zato neka idu spavati. Odmah! Uostalom, to je dobro za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narast će i ako svaku večer jedu tost sa sirom

Unatoč onome što im govorimo, narast će i ako ne piju mlijeko i ne jedu povrće, sve dok jedu nešto hranjivo. Ipak, povrće je dobro za njih, pa je najbolje kad ne stvaraju probleme i pojedu ga. Osim toga, drugi će nas osuđivati ako im uvijek damo da jedu samo ono što hoće.

Nemamo pojma što će se dogoditi kad nabrojimo do tri

I mi smo nervozni dok izgovaramo broj dva. Potrebno je puno mentalne energije da izmislimo prijeteći scenarij, zato je uvijek bolje kad naprave ono što kažemo prije nego izgovorimo čaroban broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svašta se događa dok spavaju

Imamo pravi party kad zaspe. Pijemo, gledamo TV, izlazimo van, jedemo hranu koju smo sakrili od njih. Sjajno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo