Play ponuda

SNIMKA KOJA SLAMA SRCE: / Zahvalite svemiru ako nikada nećete morati voditi ovakav razgovor sa svojom djecom

Image
Foto: Screenshot/Instagram

'Učini sve što možeš da se vratiš doma', riječi su uplakane majke na snimci koja ponovno kruži internetom

3.6.2020.
13:13
Screenshot/Instagram
Play ponuda

Puno je razgovora koje roditelji moraju obaviti sa svojom djecom, a nažalost, kod Afroamerikanaca jedan od njih je onaj o suočavanju s policajcima.

Na društvenim mrežama ponovno se pojavio video star tri godine u kojem roditelji objašnjavaju što su savjetovali djeci da čine ako im priđe policajac. Budući da su stotine Afroamerikanaca ubijeni upravo na taj način, a posljednji od njih je George Floyd, video je u isto vrijeme srceparajući, ali važan.

Image
OTKRIVEN PRAVI UZROK SMRTI GEORGA FLOYDA: /

Vještaci se slažu da je riječ o ubojstvu, samo je pitanje tko je ubojica

Image
OTKRIVEN PRAVI UZROK SMRTI GEORGA FLOYDA: /

Vještaci se slažu da je riječ o ubojstvu, samo je pitanje tko je ubojica

Jedan od očeva objasnio je da s kćerkom vježba određene rečenice kod kuće. "Imam osam godina, nisam naoružana i nemam ništa čime bih vas mogla ozlijediti", rekla je djevojčica koja je pritom podigla ruke u zrak kako bi pokazala da ne predstavlja prijetnju.

Mnogi su roditelji podsjetili djecu da "ne pretpostavljaju da su svi policajci zli", ali da svakako drže ruke u zraku i najavljuju svaki svoj idući potez prije nego ga naprave.

"Zašto bi policajac zaključio da si učinila nešto loše?", upitala je jedna majka svoju kćer, na što joj je ona kroz suze odgovorila: "Možda zbog boje moje kože".

"Ako ti kaže da šutiš, šuti. Učini sve što možeš da se vratiš doma", dodala joj je majka.

Snimka iz 2017. ponovno je podijeljena na Instagramu prije nekoliko dana u jeku masovnih prosvjeda u SAD-u zbog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda.

"Slama mi srce činjenica da je ovo postala važna lekcija koju roditelji prenose djeci. Ljudi, što nam je?", "Ovo nije ispravno, nitko ne bi trebao ovo raditi", "Oni nisu oni koji se moraju promijeniti", "Tužno je što država oduzima djetinjstvo djeci i što su prisiljena odrasti tako rano", samo su neke od reakcija na snimku.

Play ponuda
Play ponuda