Play ponuda

ROĐENA JE S MADEŽOM PREKO POLA LICA: / Liječnici predlažu operaciju, no roditelji ne žele ni čuti: 'To je čini lijepom'

Image

Roditeljima je ponuđena mogućnost kirurškoga uklanjanja madeža, što bi uključivalo presađivanje kože i neizbježno bi bio bolan postupak koji ostavlja ožiljke

11.2.2021.
7:21
Play ponuda

Kada se rodila Harper King, njezini roditelji Ebony (23) i James (34) "zanijemili" su od šoka kada su vidjeli da njihova djevojčica ima golemi madež koji joj prekriva veći dio lica. Iako je njima bila lijepa, brinuli su se zbog toga kako će se prema njoj ponašati druga djeca kada malo poraste.

Malena Harper rođena je s golemim madežom preko lijeve strane lica i nosa. Ova rijetka pojava dolazi u jednom od 20.000 slučajeva. Unatoč početnoj zabrinutosti, njezini su roditelji odbili ponudu za operaciju uklanjanja madeža kako bi svojoj kćeri omogućili da sama donese odluku o tome kada bude starija.

"Njezin madež bio nam je ogroman šok i toliko me uzrujalo kada sam pomislila koliko bi to našoj Harper moglo otežati život kada odraste. Ljudi mogu biti vrlo okrutni", rekla je majka Ebony za Mirror.

“Ali nama je taj madež samo dio nje i nikako je ne možemo zamisliti bez njega. Njezini stariji brat i sestra nazivaju njezin madež 'posebnom oznakom', što je apsolutno točno. Harper je uistinu posebna. Još je ljepša s tim žigom i pobrinut ćemo se da joj to ističemo svaki dan", dodala je.

Image
ŽENI (32) ODBILI DATI POSAO KAD SU VIDJELI KAKO JOJ IZGLEDA TIJELO: /

‘Užasnuta sam! Osuđuju me čim me vide, a pazim kako se odjevam’

Image
ŽENI (32) ODBILI DATI POSAO KAD SU VIDJELI KAKO JOJ IZGLEDA TIJELO: /

‘Užasnuta sam! Osuđuju me čim me vide, a pazim kako se odjevam’

Trudnoća normalna, kao i porođajna težina

Ebony i James upoznali su se 2016. godine i, osim Harper, imaju trogodišnjega sina Harleyja, a James ima i stariju kćer Hollie (9) iz prethodne veze. Njihova posebna djevojčica došla je na svijet u rujnu 2020. i pri porođaju je težila 3700 grama.

"Trudnoća je protekla dobro i Harper je rođena planiranim carskim rezom. Kada se rodila, Jamie mi je rekao: 'Na licu ima zaista veliki madež'. Kada sam je vidjela, zanijemila sam. Nisam mogla vjerovati da joj je polovina cijeloga lica prekrivena", prisjetila se Ebony.

"Mislim da sam doživjela šok, a tek otprilike dva tjedna kasnije, jednostavno sam se slomila. Nisam plakala zbog sebe, već zbog Harper i svih predrasuda s kojima će se suočiti u budućnosti", priznala je majka.

Ne bi joj trebao uzrokovati ozbiljne probleme

Liječnici su obitelji objasnili da je madež na licu djevojčice poznat kao urođeni melanocitni nevus, a njegova je veličina u ovom slučaju toliko rijetka da se dogodi kod jednoga od čak 20.000 porođaja.

Srećom, to je jednostavno urođeni madež i teško da će Harper uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, iako će tijekom odrastanja obavljati daljnje pretrage. Roditeljima je ponuđena mogućnost kirurškoga uklanjanja madeža, što bi uključivalo presađivanje kože i neizbježno bi bio bolan postupak koji ostavlja ožiljke.

"Madež je sada malo izblijedio otkako se rodila, ali nikada neće potpuno izblijedjeti. Odlučili smo odgoditi operaciju dok Harper ne postane dovoljno stara da sama odluči želi li joj se uopće podvrgnuti. To je ogroman pothvat i ona bi trebala biti ta koja će odlučiti", zaključila je Ebony King.

Play ponuda
Play ponuda