Play ponuda

Prirodna alternativa: Pobijedite dječje tegobe uz fine namirnice

Image
Foto: Flickr

Osim što su zdravi, juhice, čajevi, voće i povrće na prirodan se način bore protiv mnogih bolesti, kako odraslih, tako i mališana

6.8.2016.
13:30
Flickr
Play ponuda

U slučaju da vašoj bebi curi nos, ima blago povišenu temperaturu ili pak kašlje, ne morate istog trena posegnuti za antibioticima. Postoje i prirodni načini, odnosno namirnice kojima možete ublažiti tegobe vašem mališanu.

KAŠALJ

Vašem djetetu potrebna je hrana koja 'razbija' muku. U tome su se najbolje pokazale juhe i to pileća, od celera i od luka.

CURENJE NOSIĆA

Pojačajte unos hrane bogate C vitaminom. Dajte djetetu sok od nara, svježu papriku, kivi i ananas.

GRLOBOLJA

shimmer fallback
shimmer fallback

Borovnice su prirodni lijek protiv upale. Napravite pire od ovog voća, pa ga ponudite djetetu uz rižine pahuljice.

POVIŠENA TEMPERATURA

Djetetu treba dati što više tekućine da ne bi dehidriralo. Odlični borci protiv gubitka tekućine su blagi voćni čajevi. Umjesto redovnog obroka, ponudite djetetu krem juhu od mrkve.

PROLJEV

Dajte djetetu lako probavljive namirnice poput banane, kuhane mrkve, riže i pirea od krumpira. Vodite računa o tome da tijekom dana popije puno tekućine (mlak voćni čaj, juhica od povrća i sl.)

ZATVOR

Potrebno je da dijete konzumira što više namirnica bogatih vlaknima: integralnu rižu, zobene pahuljice, integralni kruh, kompot od suhih šljiva. Osim toga, treba piti što više tekućine.

Play ponuda
Play ponuda