Play ponuda

Poduprite prvu udrugu roditelja nedonoščadi

shimmer fallback

Pozivaju se roditelji nedonoščadi te zainteresirani građani da se u utorak 23.

19.2.2010.
18:56
Play ponuda

Svečano obilježavanje početka rada udruge Klub roditelja nedonoščadi Palčići održat će se u utorak 23. veljače 2010. godine u 13,00 sati u velikoj predavaonici zagrebačke Kliničke bolnice 'Sveti duh', Sveti Duh 64.

Pozivamo roditelje nedonoščadi te sve ostale zainteresirane građane da se pridruže ovom događanju te daju podršku prvoj udruzi u Hrvatskoj koja se osniva s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unaprjeđenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu.

U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 2000 nedonoščadi od kojih 300 do 400 iziskuju intenzivno liječenje. Prijevremeni porod prekida fine procese pripreme za roditeljstvo i umjesto osjećaja zadovoljstva, sreće i smirenosti nastupa razdoblje straha za zdravlje i život djeteta. Razvojem medicine povećalo se preživljavanje male nedonoščadi uz istovremeno povećanje kronično bolesne i nedonoščadi s poteškoćama u razvoju. Problemi nedonoščadi u društvu nisu dovoljno prepoznati, a svijest javnosti o dugoročnim problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno omogućiti bolju skrb za nedonoščad osiguravajući organizacijske, materijalne, kadrovske i zakonske pretpostavke.

Na događanju će govoriti:

•Prim.dr.sc. Milan Stanojević - voditelj odjela Neonatologije Klinike za ginekologiju i porodništvo KB “Sveti duh” •Doc.dr.sci. Mladen Bušić – ravnatelj KB “Sveti duh” •Doc.dr.sc. Berivoj Mišković - predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB 'Sveti duh' •Doc. dr. sc. Boris Filipović Grčić - predsjednik Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora •Željka Vučko – predsjednica Udruge Klub roditelja nedonoščadi Palčići •Jasminka Mužinić Sabol – psihologinja, članica Upravnog odbora udruge

Play ponuda
Play ponuda