Play ponuda

GENIJALAN TRIK - AKO SE ŽELITE OTROVATI / Majka se pohvalila kako djetetu priprema jaja, odmah joj se javio liječnik: 'Ovo je ekstremno opasno!'

Image
Foto: Screenshot/TikTok

Kada je isječak skupio preko 1,3 milijuna lajkova, javili su se zabrinuti gledatelji

29.6.2021.
18:54
Screenshot/TikTok
Play ponuda

TikTok zvijezda Alex Bewicke nedavno je otkrila kako je njen recept za "mini jaja" postao hit u njenom domu, a brojne majke su ubrzo pohvalile njenu "genijalnu" ideju.

Tvrdeći kako "svaki roditelj treba isprobati njen trik", Alex je pokazala kako preko noći smrzne jaja, a onda im iduće jutro ukloni ljusku. Nakon toga Alex je izrezala smrznuta sirova jaja na komadiće i pržila ih.

"Stavite ih na tavu i dobijete fora mini jaja. Moje najmlađe dijete ih obožava, nadam se da će i vaša djeca", poručila je majka u videu.

No, kada je njen isječak skupio preko 1,3 milijuna lajkova, javili su se zabrinuti gledatelji koji su upozorili Alex da je njen kulinarski trik ekstremno opasan, piše The Sun.

"Ja sam liječnik i stručnjak za dječju sigurnost. Ovo nije siguran način pripremanja jaja. Ne bi se trebala zamrzavati dok su još u ljusci", jedan je od komentara koji je privukao puno pozornosti.

"Moj prijatelj je ovo isprobao, a njegov sin je dobio trovanje hranom", poručio je drugi korisnik.

"Zar ne možeš samo skuhati jaje i narezati ga na isti način, doslovno dobiješ istu stvar?", upitao je jedan komentator.

Stručnjaci iz British Lions Eggs na svojoj web stranici poručili su da se zamrzavaju samo svježa jaja. "Zamrznuta jaja u bilo kojem obliku trebaju se potpuno odmrznuti da bi se koristila i mogu se jesti samo u temeljito kuhanim jelima. Nikad nemojte kuhati smrznuta jaja", savjetuju.

Play ponuda
Play ponuda