Play ponuda

Obožavali ste ove stvari, a onda ste dobili djecu!

shimmer fallback

Majčinstvo i roditeljstvo je doista poseban osjećaj. No zahtijeva mnogo brige, truda i ulaganja.

28.10.2013.
13:26
Play ponuda

Izlasci na večere

Nekad: Izlazak na večeru podrazumijevao je dobru zabavu i isprobavanje novih jela. Osim toga, to su bile opuštajuće večeri kada ste se mogli odmoriti od kuhanja.

Sad: Izlazak podrazumijeva pronaći restoran koji ima dovoljno visoke stolice da dijete može jesti sa stola i hranu na jelovniku koju bi ono jelo. To znači pakiranje hrpe dodatnih grickalica i 'radost' popunjavanja vremena dok naručena hrana ne stigne na stol. Alkohol i desert su stvar prošlosti - morate poći kući na spavanje. Ispada opuštenije da ostanete kod kuće i skuhate večeru.

Ljetno i zimsko računanje vremena

Nekad: Početak zimskog računanja vremena je bio super jer ste imali sat vremena dodatnog sna.

Sad: Prezirete kada se kazaljke vraćaju sat vremena unatrag. Djeca neće iskoristiti sat vremena dodatnog sna već će se probuditi u isto vrijeme što je, tehnički gledano, sat vremena manje sna za vas.

Odijevanje

Nekad: Birali ste odjeću u kojoj ste se osjećali dobro, a jednako tako i izgledali. Ako ste želji odjenuti bijelu bluzu na suknju to ste i učinili bez puno razmišljanja.

Sad: Vaša odjeća prvenstveno mora biti funkcionalna. Pri odijevanju vodite računa je li vam majica dovoljno tamna da prikrije mrlje i fleke kojima ćete biti prekriveni.

Štikle

Nekad: Štikle su bile najbolji način da podignete cjelokupni dojam, a niste morali brinuti niti o aktivnostima koje ćete u njima morati raditi.

Sad: Nošenje štikli je najbolji način da izgledate kao budala i slomite vrat dok u jednoj ruci nosite svog mališana, a u drugoj vrećice iz trgovine.

Ljenčarenje

Nekad: Prekrasno lijeno nedjeljno popodne koje provodite na kauču, a jedini o kome 'brinete' hoće li zaspati ste upravo vi sami.

Sad: Drijemanje podrazumijeva 20-ak stvari koje morate poduzeti ne bi li vaše dijete utonulo u popodnevni san, a vi barem sat vremena dobili samo za sebe. No, i tada su šanse samo 50 posto da ćete uspjeti, jer klincima baš i nije neka fora ići na spavanje.

Dijeljenje

Nekad: Pojesti zdjelicu sladoleda možda je baš bio vaš način da se nagradite i opustite na kraju napornog radnog dana.

Sad: Ako biste uzeli sladoled zapast će vas možda žličica ili dvije, jer će vaš anđelčić navaliti kao sumanut. Ukoliko ne želite da vaše dijete jede sladoled, morat ćete ga se odreći i vi, jer ako ugleda zdjelicu gotovo je.

Izlasci

Nekad: To je značilo da ćete se dotjerati te s partnerom izaći i uživati u provodu.

Sad: To znači da su vam se 'zvijezde nasmiješile', niste preumorni za izlazak i da ste našli nekoga tko će čuvati potomka. Potom treba pripremiti sve što će trebati vašem djetetu i dadilji dok vas nema. U dvije sekunde se presvučete u čistu majicu i stavite malo ruža na usne. Premda djeluje stresno, ipak je izlazak.

Play ponuda
Play ponuda