Play ponuda

OVO BI TREBAO ZNATI SVAKI RODITELJ: / Što činiti ako vam se dijete izgubi u trgovini ili nekom sličnom gužvovitom mjestu?

Image

Majka je počela panično tražiti dvogodišnjeg sina trčeći kroz prolaze i pretresajući po vješalicama s odjećom

17.2.2021.
9:41
Play ponuda

Ako ste roditelj onda znate da je gubljenje djeteta na frekventnim mjestima poput shopping centara, zooloških vrtova ili stadiona prava noćna mora. U trenutku kada shvatite da vaš mališan nije uz vas, nemoguće je ostati pribran.

Jedna Novozelanđanka nedavno je izgubila dvogodišnjeg sina u robnoj kući, a pronašla ga je zahvaljujući triku s TikToka na koji je naišla prije nekoliko mjeseci, piše Upworthy.

Čim je shvatila da joj je sin odlutao, rekla je prijateljici da obavijesti osoblje trgovine da se pobrinu da mališan ne izađe iz trgovine. Druga prijateljica pretražila je područje na kojem je posljednji put viđen.

Majka je počela panično trčati kroz prolaze i pretresati vješalice s odjećom. "To je bilo najstrašnijih 10 minuta mog života", napisala je kasnije na Facebooku.

No, onda se sjetila trika s TikToka koji je prije nekoliko mjeseci objavila blogerica Jess Martini. "Kada izgubite dijete, nemojte tražiti samo vlastitim očima, već počnite izvikivati opis djeteta. Počela sam vikati: 'Tražim malog dječaka, nosi žutu majicu i ima smeđu kosu. Ima dvije godine i zove se Nathan'", otkrila je.

Alarmirajte sve u svojoj okolini

Ostali kupci automatski su se uključili u potragu za djetetom, čime su se smanjile šanse da joj potencijalni otmičar sina odvede u nepoznatom pravcu. Naposljetku je mališana pronašao muškarac koji je čuo njezin opis.

Jess Martini, blogerica specijalizirana za roditeljstvo, u studenom je objavila video u kojem je podijelila najbolji način za pronalazak izgubljenog djeteta. Radi se o odličnom savjetu jer je automatska reakcija većina roditelja da dozivaju imena djece ili ih traže šutke.

"Vičite jasno i glasno. Recite da ste ih izgubili, opišite ih i ponavljajte, ponavljajte, ponavljajte. Svi će biti na oprezu, a ako netko pokušava oteti vaše dijete, to će drastično smanjiti njegove šanse da pobjegne", objasnila je.

Play ponuda
Play ponuda