VEĆ SU GA TUŽILE / Majke strepe od najgore noćne more: Do 43. je napravio 550 djece, a sada dolazi u Srbiju s posebnom misijom!

Image
Foto: YouTube Screenshot

Nizozemac je otac najmanje 550 djece, iako ga tuže zbog straha od incesta, on i dalje donira spermu

21.6.2023.
13:23
YouTube Screenshot
Play logo

Jonathan Jacob Meijer (42) nedavno je izjavio da želi svoju obitelj, a njegova djeca su raštrkana po cijelom svijetu. Oko 375 njih živi u Nizozemskoj, 80 u Njemačkoj, 35 u Belgiji, četiri u Argentini i dvoje u Australiji.

Njegov put je počeo 2007. godine kada se registrirao kao donator sperme u 11 klinika i u banci sperme. Također se pridružio Facebook grupama za žene i parove koji žele, ali ne mogu imati djecu, piše Daily Mail. Tijekom godina je svima lagao, tvrdio je u klinikama da će samo tamo donirati, a budućim majkama je govorio da ima samo desetak potomaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TRAŽITE TEST OČINSTVA!' /

Srpski urolog o slučajevima De Niro i Pacino: 'Postajete tate u tim godinama? Hm, spermogram se može popraviti, ali...'

Image
'TRAŽITE TEST OČINSTVA!' /

Srpski urolog o slučajevima De Niro i Pacino: 'Postajete tate u tim godinama? Hm, spermogram se može popraviti, ali...'

Ranije ove godine, Međunarodni sud u Haagu zabranio mu je dalje davanje sperme, a ako to napravi, riskira kaznu od 100.000 eura. Na pitanje njemačkih medija zašto želi toliko djece, on je odgovorio da želi napraviti nešto značajno sa svojim životom.

Na svom profilu na društvenim mrežama tvrdi da liči na holivudske glumce Brada Pitta, Chrisa Hemsworth i pjevača Leda Zeppelina Roberta Planta. Za Daily Mail je u ožujku rekao da je Julia, koja je htjela osnovati obitelj sa svojom suprugom Edom, rekla da misli da više liči na vikinga. Mnoge majke djece začete njegovom spermom žestoko su ga osudile nakon što su saznale za njegovu ovisnost o donacijama.

Majke se slučajno sreću

Majke s djecom koja imaju kovrčavu plavu kosu i prodorne plave oče, čak su se počele slučajno susretati. Neke su pokrenule online grupe kako bi pronašle druge žene koje su također koristile iste uzorke. Njih 157 se pridružilo Facebook grupi za podršku pod nazivom "Donorkind 102 JJM“. Na pitanje njemačkih medija o njegovim stotinama djece, on je odgovorio da ih voli upoznavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banka sperme prodala je njegove donacije za oko 1300 eura po uzorku, iako tvrdi da donira spermu besplatno. "Ne tražim ništa, ponekad dobijem na poklon 75 eura, avionsku kartu ili fotoaparat", rekao je donator. Jedna od majki djeteta začetog njegovom spermom, tužila je Nizozemca u travnju, tvrdeći da su njegovi postupci povećali rizik od incesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Obvezao se doniranju sperme za najviše 25 djece

"Da sam znala da je napravio više od stotinu djece, nikada ne bih izabrala njega. Kada razmišljam o posljedicama za dijete, muka mi je. Mnoge majke su mu govorile da prestane, ali to se nije dogodilo. Odlazak na sud je bio jedina opcija da zaštitim svoje dijete", rekla je majka koju je podržao i direktor organizacije Donorkind, koji je i sam dijete donatora.

"Ovakvim opasnim ponašanjem krši dogovore s klinikama i budućim roditeljima jer se obvezao da će donirati spermu za najviše 25 djece. U tinejdžerskim godinama, njegova djeca su se mogla zaljubiti jedno u drugo, a da ne znaju da su biološki brat i sestra. Šanse su male, ali nisu nemoguće", naglasio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Sa 17,5 milijuna ljudi, Nizozemska je mala zemlja. U 2020. godini nešto manje od 12 posto, točnije oko 2,1 milijuna, pripadalo je starosnoj grupi od 15 do 24 godine. Van der Merwe, koji je sam začeo 18 djece putem donacije sperme, rekao je njemačkim medijima da se boji da Meijer želi postaviti neki rekord i da već ima oko 1000 djece. Ako zaista ima 1000 potomaka, bio bi drugi samo nakon mongolskog vođe Džingis-kana, za kojega se vjeruje da je napravio oko 2000 djece.

Ranije ovog mjeseca pomogao je jednoj Nizozemki, a ovaj tjedan putuje u Srbiju i Italiju kako bi posjetio majke neke od svoje djece, tvrdi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Njemačkim medijima je rekao da bi htio odgajati vlastitu djecu, kao i da bi htio imati najmanje petoro djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo