'Nismo imali dovoljno energije da se posvetimo jedno drugome. Sada je sve drukčije, zahvaljujući vikendima'

Image
Foto: flickr, Teeejayy

Ona i njezin muž svoj su život posvetili djeci, baš kao i svi roditelji, a negdje putem su izgubili ono najvažnije u svakoj vezi ili braku. To je povezanost.

30.12.2017.
15:40
flickr, Teeejayy
VOYO logo

"Nisam još upoznala ženu kojoj djeca nisu stala na put. Čak i ona djeca koja su nešto samostalnija i ne koriste više pelene i dalje zahtijevaju puno pažnje i brige. Zahtijevaju energiju koju onda nemaš za svojeg muža ili za sebe jer se istrošila. Čak i oni najjači i najbolji brakovi, u kojima se obje strane trude i sudjeluju u jačanju veze, dođu pred iskušenje. Svi nekad premalo spavaju, a imaju previše stresa ili pak premalo stvari koje moraju obaviti.

Prestali smo osjećati povezanost i bliskost

Image
Foto: flickr, CRDrahosh

Posljednjih nekoliko godina je i moj brak naišao na niz problema. Jednostavno nismo imali dovoljno vremena ili energije da se posvetimo jedno drugome i fokusiramo se na našu vezu. Moramo trogodišnje dijete učiti kako kakati na vc, a šestogodišnjakinju izvući iz kreveta u 6:30 da bi stigla na školski bus. Uz to treba i posvetiti pažnju pospremanju kuće i održavanju domaćinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboje dijelimo naše odgovornosti i obveze kako bi naša obitelj lakše preživjela. Voljeti jedno drugoga nam nikad nije bio problem, ali osjetiti povezanost nam je nekad bilo teško. Tko želi spavati u istom krevetu s nekim s kim se ne osjeća blisko? Zato izleti za vikend nisu za nas samo zabava, već i način na koji spašavamo brak.

Stvar je u tome da se moj muž i ja i dalje sviđamo jedno drugome. Zajedno smo sedam godina i volimo provoditi zajedničko vrijeme, ali jednostavno ne stignemo. Pet dana u tjednu on odlazi od doma u 7:00 sati i vraća se tek u 18:00 sati. To mu ostavlja oko dva sata slobodnog vremena koje onda potroši na djecu i mene i ta dva sata su mu najstresnije doba dana. Djeca se natječu za njegovu pažnju, dok ga ja trebam za pomoć da ih nagovorimo da konačno legnu u krevet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronašli smo rješenje vikendima

Vikendi su također stresni. Puni su nogometnih utakmica i rođendanskih tuluma, kao i obiteljskih okupljanja. I naravno, vikendima također treba nagovoriti djecu da otiđu spavati na vrijeme. Ništa od ovoga nije romantično, a ni dobro za vezu koja je skrenula s puta.

Ali kad smo 36 ili 48 sati udaljeni od djece, odmah u prvih sat ili dva vremena opet smo prijatelji i zbližavamo se te dijelimo našu ljubav prema dobroj hrani i vinu. Smijemo se starim uspomenama i ponovno se povezujemo. Samo dva dana toga i možemo se vratiti djeci jači nego ikad, bez da optužujemo jedno drugoga da se ne trudimo dovoljno. Mi smo tim i to nas osnažuje. I to je dobro za sve. Pogotovo za djecu koju povremeno ostavimo samu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Pop Sugar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo