Play ponuda

NIJE ZNALA DA JE TRUDNA: / 'Doktor je sumnjao na sindrom iritabilnog crijeva, a sat kasnije rodila sam na WC-u'

Image
Foto: Profimedia

Britanka koja je zaluđena tjelovježbom tvrdi da je rodila svoje prvo dijete nakon samo tri tiskanja

13.7.2020.
9:17
Profimedia
Play ponuda

Čudni grčevi u trbuhu zabrinuli su 31-godišnju Charlotte Wheeler-Smith, no ništa ju nije moglo pripremiti za razlog zbog kojeg je bila u bolovima.

Mlada odvjetnica otrčala je sedam kilometara, odšetala pet kilometara i odradila trening s osobnim trenerom kada ju je počeo boljeti trbuh.

Image
ČUDO ROĐENJA BEZ CENZURE: /

Majka podijelila eksplicitne fotografije s porođaja. Gola i ranjiva dirnula je svijet

Image
ČUDO ROĐENJA BEZ CENZURE: /

Majka podijelila eksplicitne fotografije s porođaja. Gola i ranjiva dirnula je svijet

Posjetio je liječnik koji joj je rekao da se vjerojatno radi o sindromu iritabilnog crijeva.

No, nekoliko sati kasnije Charlotte je rađala svoje prvo dijete, a nije ni znala da je bila trudna. Tvrdi da su ju u tom trenutku obuzele pomiješane emocije i panika, ali pokušala je ostati pribrana.

Nazvala je Hitnu pomoć, a dečko Dominic došao je kod nje baš kada je rodila kći, i to nakon što je samo tri puta tiskala.

Samostalni porod

"Nisam imala pojma da sam trudna. Jedini znak bili su grčevi u trbuhu dva dana prije nego što sam rodila. Mislila sam da sam pojela nešto pokvareno ili da se radi o menstrualnim grčevima. Posjetio me doktor koji mi je rekao da se vjerojatno radi o plinovima ili sindromu iritabilnog crijeva. Sat vremena kasnije, otišla sam na WC i iz mene je ispala pupčana vrpca. Nisam mogla vjerovati svojim očima", rekla je Charlotte za Mirror.

Nakon toga osjetila je poriv za tiskanjem, nakon čega su iz nje ispala bebina stopala. Znala je da nešto nije u redu jer je pupčana vrpca ispala prva, što znači da bebi nedostaje kisika. "Znala sam i da je teži porod kada beba izađe na stopala pa sam tiskala svom snagom. Začudo, bila sam jako mirna", dodala je novopečena majka.

Njezin dečko Dominic zvao je Hitnu pomoć, ali na kraju se Charlotte sama porodila. "Držala je bebine noge, tisnula je jednom i beba je izašla do listova, nakon toga do kukova, a nakon trećeg tiskanja beba je cijela ispala. Samo tri puta je tiskala. Charlotte je uzela bebu i dala mi ju, bila je jako mlohava i plava. Onda smo počeli s kompresijama prsa i pokušali joj udahnuti zrak", objasnio je.

Iščekivanje vijesti

Bebu je odvela Hitna pomoć, a par nije znao je li uopće preživjela. Charlotte i Dominic, koji nisu ni bili svjesni da će preko noći postati roditelji, čekali su nekoliko dana kako bi saznali je li njihova kćerkica Evelyn doživjela oštećenje mozga.

"Pet dana kasnije neurokirurg je rekao liječniku da je beba sasvim u redu i da nema nikakvo oštećenje, što je pravo čudo obzirom na način na koji je rođena. Laknulo nam je, ja sam se rasplakala. Jako smo sretni što smo ju dobili, ona je ostvarenje sna", otkrila je Charlotte.

Novopečena majka tvrdi da nije imala trudnički trbuščić te je imala redovne mjesečnice. Dijete je doživjela kao čudo jer je u svojim 20-ima bila pretila i strahovala da zbog toga nikada neće zatrudnjeti.

Uz sve to, dok je bila u drugom mjesecu trudnoće bila je na operaciji podizanja grudi i odstranjivanja viška kože. Iako su joj liječnici tada napravili test za trudnoću, rezultati su bili negativni.

Play ponuda
Play ponuda