Play ponuda

Nerođene bebe više vole komedije

shimmer fallback

Istraživanje je pokazalo da dijete u utrobi postaje mirno i nepomično ako je film koji majka gleda tužan.

11.3.2010.
20:24
Play ponuda

Trudnice bi trebale gledati komedije i druge vesele filmove sa sretnim završetkom. Japanski znanstvenici su utvrdili da dijete u utrobi reagira na majčino raspoloženje dok gleda film, piše Večernji list.

Dijete postaje mirno i nepomično ako je film tužan. Naprotiv, ako majka gleda ugodan i veseo film, nerođeno dijete maše ručicama i pokreće se.

Istraživači zasad ne znaju na koji način dijete pokupi majčine emocije, ali pretpostavljaju da se navala njezinih hormona prenosi izravno na dijete. Ovo je "filmsko" istraživanje objavljeno u časopisu New Scientist, a daljnji je dokaz da majčina raspoloženja i razina stresa utječu na nerođeno dijete.

Prethodna su istraživanja pokazala da trudnice koje su pod stresom imaju veći rizik od preranog porođaja. A djeca majki pod stresom imaju i dvostruko veći rizik za manji kvocijent inteligencije. Djeca čije su majke u trudnoći bile pod stresom također mogu biti hiperaktivna te patiti od emocionalnih problema. Istraživanje su proveli znanstvenici na sveučilištu u Nagasakiju.

Prethodni članci:

arti-200911030318006

Play ponuda
Play ponuda