Play ponuda

MOŽDA BISTE OVO DANAS TREBALI PROČITATI: / Psiholog otkrio kad je najbolje vrijeme reći djeci istinu o Djedu Božićnjaku

Image
Foto: Shutterstock

Stručnjak ističe da je djecu dobro poticati da sami kritički razmišljaju o onome u što sumnjaju

24.12.2020.
7:33
Shutterstock
Play ponuda

Najljepši trenutci blagdana upravo su oni kada djeca otvaraju božićne poklone, no kada im je najbolje reći da ih ispod jelke nije ostavio Djed Božićnjak, već njihovi roditelji i bližnji?

Dječji psiholog Justin Coulson smatra da je tu iluziju bolje srušiti što prije.

"Kao i kod svega što bi trebala biti tajna - znanje je moć. Ako su dovoljno stari i znatiželjni da sami posumnjaju, onda su dovoljno 'stari' da saznaju istinu", smatra stručnjak.

Image
DJEVOJČICA (8) IMA SAMO JEDNU ŽELJU OD DJEDA BOŽIĆNJAKA: /

Ne, nisu nikakvi skupocjeni pokloni, već nešto što će vas ganuti

Image
DJEVOJČICA (8) IMA SAMO JEDNU ŽELJU OD DJEDA BOŽIĆNJAKA: /

Ne, nisu nikakvi skupocjeni pokloni, već nešto što će vas ganuti

Ponekad je djeci dobro napomenuti da sami kritički promisle o Djedici. Možete ih upitati misle li da je moguće da netko pređe cijeli svijet u jednoj noći s poklonima za svakoga i u saonicama koje vuku sobovi.

Dijete može od drugih vršnjaka načuti šuškanja o pravom identitetu Djeda Božićnjaka, nakon čega će vas sigurno nešto upitati. "Pravo vrijeme da djeci priopćite istinu jest čim vas pitaju i kada se pojave prve sumnje", objasnio je Coulson.

Psiholog napominje da biste tada djecu trebali upozoriti da ne unište čaroliju onima koji još uvijek vjeruju u Djedicu. "Podsjetite ih da drugi roditelji svojoj djeci možda nisu odali tu tajnu pa bi bilo dobro da to ostane samo između vas", objasnio je Coulson u razgovoru za Daily Mail Australia.

Play ponuda
Play ponuda