Play ponuda

'UPS, MALO SMO POMIJEŠALI SPERMU' / Ime majke - okej, ime oca - što?! Iz šale su dali sina na DNK testiranje pa završili na sudu i u teškom šoku

Image
Foto: Screenshot
30.8.2021.
15:42
Screenshot
Play ponuda

Amerikanac je ostao šokiran nakon što je napravio DNK test i slučajno otkrio da on nije biološki otac svog djeteta. Žena ga nije varala, već je, kako se ispostavilo, došlo do zabune u klinici za umjetnu oplodnju.

Donna i Vanner Johnson iz Ute odlučili su kupiti komplet za DNK testiranje radi "zabave", ali kada su mjesec dana kasnije dobili rezultate, cijeli im se svijet okrenuo naglavačke, piše LAD Bible.

Ovi roditelji su ubrzo saznali da njihov 12-godišnji sin, koji je začet umjetnom oplodnjom, nije biološko dijete svog oca jer je u klinici Donnina jajna stanica slučajno oplođena spermom nepoznatog donatora.

Ime oca - nepoznato?!

U razgovoru s američkom televizijskom postajom ABC4, Vanner Johnson priznao je kako nije mogao sasvim dokučiti što čita kada je otvorio rezultate DNK testiranja.

"Kad sam pogledao rezultate testa, vidio sam ime svoje žene pod imenom majke, a ispod oca - nepoznato. Pomislio sam: Kako to mislite otac nepoznat? Pa ja sam mu otac!", ispričao je.

Vanner i njegova supruga Donna podvrgnuli su se umjetnoj oplodnji 2007. godine, nakon što su otkrili da ne mogu na prirodan način dobiti drugo dijete.

Donna je rekla da je prvi put znala kako nešto nije u redu kada su rezultati pokazali da je njihovo starije dijete samo polubrat s mlađim te da su krvno povezanim samo s njom.

Pronašli su biološkog oca

Test je otkrio da je Donnina jajna stanica slučajno oplođena tuđom spermom tijekom procesa umjetne oplodnje u klinici. Par je priznao da je godinu dana provodio na vijestima prije nego što su svom sinu otkrili istinu.

Nakon što je uspješno pronašao slučajnog donatora i biološkog oca svoga sina, Vanner se dotičnom muškarcu javio i rekao mu istinu u, kako ga je nazvao, "najluđem razgovoru u životu".

Oba para trenutno su u postupku podnošenja tužbe protiv klinike za plodnost u kojoj je došlo do kobne zabune.

"To je krajnje nedopustivo s čime imamo posla. I kako smo prolazili kroz taj proces… Mislio sam da će se zbog onoga što se nama dogodilo ubuduće postupati drugačije ili opreznije, ali to uopće nije tako", zaključio je Vanner.

Play ponuda
Play ponuda