Play ponuda

Igrajmo se zajedno – snježne kugle i pahulje

shimmer fallback

S obzirom na to da nam je Božić pred vratima, a snijeg nikako da padne, zimsku atmosferu pokušali smo dozvati i dočarati snježnim kuglama i pahuljama.

24.12.2013.
13:13
Play ponuda

Za izradu snježnih kugli i pahulja potrebno vam je sljedeće:

- tanji karton - ljepilo - vodootporno ljepilo - tempere - kist - šarene perlice - šljokice - flomasteri - ukrasna vrpca - staklena teglica s poklopcem (od krastavaca ili pekmeza) - topla voda - mala plastična figurica - glicerin (opcionalno)

Krenut ćemo s izradom pahuljica pa za početak tanji karton izrežite na trake širine 1 do 1,5 cm. Uzmite dvije jednako dugačke trake i spojite ih u oblik slova x i zalijepite na sredini. Isto učinite s parom kraćih traka.

Zalijepite parove jedan za drugim, potaknite vaše dijetešce da vam pomogne rezati i lijepiti. Kad se ljepilo osuši, ukrasite ih temperama, šljokicama, perlicama, svime što vam se svidi. Bojanje tankih traka pahuljica sjajno je za razvoj fine motorike.

Kad vaš mališan odluči da su vaše pahuljice najljepše na svijetu, na stražnji dio jednog kraka pahulje zalijepite ukrasnu traku koja će služiti kao vješalica za bor.

Dok se pahulje suše, bacite se na izradu snježne kugle. Za nju je potrebno da, za početak, vodootpornim ljepilom zalijepite figuricu na unutarnji dio čepa vaše staklene teglice.

Dok se figurica suši, oslikajte svoju staklenku. Dajte djetetu na volju da ju ukrasi na koji god način želi a, dok boja, vi mu pokušajte pričati priče o bojama. Svaku boju isprobajte na svojim rukama, potaknite ga da i on učini isto.

Okrenite staklenku na 'pravu' stranu i ulijte toplu vodu unutra, gotovo do vrha. Po vodi pospite šljokice (što krupnije, to bolje) i, opcionalno, dodajte nekoliko kapi glicerina. Njegova svrha je da šljokice sporije padaju, no iskustvo nam je pokazalo da šljokice imaju potpuno korektnu brzinu spusta i bez njega.

Na kraju, uzmite poklopac s figuricom, vodootpornim ljepilom namažite unutarnji rub poklopca i zašarafite ga na staklenku. Uživajte u pogledu na fenomenalne stvari koje ste napravili i zimskoj atmosferi a mi vam svima od srca želimo svako dobro za predstojeće blagdane.

Savjetuje: Teta Maja/Mali kreativci

Play ponuda
Play ponuda