Play ponuda

Igrajmo se zajedno – Ivica i Marica

shimmer fallback

U našoj radionici u veljači i ožujku imali smo dramski ciklus radionica pa smo, između ostalog, čitali i dječji klasik, Ivicu i Maricu.

17.4.2014.
13:40
Play ponuda

Danas ćemo vam pokazati kako smo napravili kuću od slatkiša i slatkiše iz spomenute priče. Sve je napravljeno od materijala koje većina nas ima u vlastitom domu, tako da nećete morati puno tražiti a zabava neće izostati.

Za izradu potrebno je: - karton - papir - kockasta kutija - role od toalet papira - klamerica - škare - tempere - kistovi - ljepilo - bojice ili flomasteri

Za početak, ispričajte djetetu priču o Ivici i Marici. Ukoliko je dijete manje, izostavite dijelove koji bi ga mogli uznemiriti (svaki roditelj zna koji bi to dio mogao biti za njegovo dijete), bit će i više nego dovoljno vremena da čita cijelu priču kad malo poraste i počne rezonirati na drugačije načine.

Nakon što ste pročitali i ispričali priču, zajednički nacrtajte Ivicu i Maricu na papiru i obojajte ih bojicama ili flomasterima. Možete ih izrezati i zalijepiti na karton kako bi se s njima mogli kasnije igrati.

Za izradu kućice uzmite kockastu kutiju, dva kartona s kojima je spojena razdvojite i odrežite tako da dobijete trokute za krov. Temperama obojajte kućicu u boje koje dijete želi. Nactrajte vrata i prozore. Dok se kućica suši, uzmite rolice od toalet papira i izrežite ih na tanke trake. Svaku savijte tako da dobijete kvadratni oblik i spojite ih u mrežu, to je dio koje ćete kasnije lijepiti na krov kućice. Uzmite pravokutni komad kartona, to će biti krov kućice od slatkiša. Na njega zalijepite dvije mreže od rolica i onda sve zajedno zalijepite na kućicu.

Od preostalog kartona izrežite jedan krug za lizaljku. Od papira zamotajte štapić na kojem će lizaljka biti zaljepljena. Neka ju dijete ukrasi kako god želi. Vi ga svakako potaknite i pohvalite za odabir, ma kakav on bio.

Sada obojajte krov vaše kuće od slatkiša. Komadiće kartona koji su vam ostali izrežite u male kvadrate i trokutiće – to su slatkiši (ujedno i odlična vježba za finu motoriku i koordinaciiju oko-ruka) – i s njima punite utore na krovu. Obojajte ih da budu kao šareni bomboni, kolačići, lizalice.

Uživajte u igri!

Savjetuje: http://www.malikreativci.hr

Play ponuda
Play ponuda