Play ponuda

NEMA DŽABE NI U STARE BABE / Pristala čuvati svog unuka, ali za 80 kuna po satu: 'Kći se počela cjenkati, kao preskupa sam joj...'

Image
Foto: Shutterstock

Jedna baka je na Redditu podijelila svoje iskustvo oko dadiljanja, ali kada je rekla o kakvoj se satnici radi, drugi korisnici su ostali podijeljenih mišljenja

7.12.2021.
15:06
Shutterstock
Play ponuda

Bilo koji roditelj će vam reći da je pronalaženje dobre, pristupačne dadilje prava noćna mora, stoga mnogi od njih traže pomoć članova obitelji, praksa poznatija kao "baka servis".

Bila jednom jedna baka...

Nevjerojatno sretni roditelji su oni koji imaju odličnu rodbinu, obitelj, koji će zbog njih i njihove djece staviti sebe na drugo mjesto. Vjerovali ili ne, glavne i najtraženije dadilje su bake i djedovi. Jedna je baka objasnila da, iako rado čuva djecu, očekuje da će joj to čuvanje biti plaćeno 80 kuna po satu, prenosi The Sun.

Image

Prebogati za roditeljstvo: Na dječje tutore daju milijune kuna

Image

Prebogati za roditeljstvo: Na dječje tutore daju milijune kuna

Baka želi plaću za čuvanje unuka

Priča ide ovako, jedna baka koja se, očito, sjajno služi Redditom, pokrenula je temu vezanu za čuvanje unučadi: "Moja kći radi pet dana u tjednu, oko 7-8 sati dnevno, od 7.30 do 15 sati, i pitala me bih li bila spremna čuvati unuka dva ili tri dana u tjednu".

Kao odgovor, baka je rekla da bi joj bilo drago, ali je zatražila satnicu od 80 kuna po satu. Objasnila je da joj je njezina kći pristala platiti, ali ju je pitala može li sniziti cijenu na 65 kuna po satu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Baka joj je na to odgovorila da joj nije jasno kako si njezina kći to ne može priuštiti s poslom koji radi, a koji je jako dobro plaćen. "Nisam jadnica, imam svoj život, radim za sebe. Ako ću se odreći svog slobodnog vremena, onda mi treba novac", zaključila je baka koja je htjela samo nešto zaraditi kad će već raditi od doma, čuvajući unuka.

Mišljenja su podijeljena

Korisnici Reddita brzo su podijelili svoje mišljenje o bakinom zahtjevu. Jedan je rekao: "Čovječe, samo reci da ne želiš čuvati djecu. Tražiš više od 2/3 novca koji ona zarađuje. Očito si to ne može priuštiti."

Drugi je rekao: "Trebala bi biti plaćena. Ali nije okej jer pokušavaš zeznuti svoju kćer s 2/3 njezine plaće. Naravno, vjerojatno će to morati platiti u dječjem vrtiću – možda čak i više, ali takve ustanove dolaze s kvalifikacijama i certifikatima. Zašto se osjećate kao da zaslužujete plaću koja je gotovo jednaka onoj u profesionalnim vrtićima?"

shimmer fallback
shimmer fallback

Trećina je rekla: "Samo recite ne i to je sasvim u redu", "Umjesto da manipulirate i pokušavate ispasti kao da ste ponudili pomoć (što sam siguran da je vaš cilj, što ste i dokazali ovom objavom na društvenoj mreži). Samo budite iskreni i priznajte da se ne osjećate ugodno oko toga da brinete za dijete."

Play ponuda
Play ponuda