Lukave odmalena: Bebe koriste lažni plač kako bi privukle pažnju roditelja

Image
Foto: Giphy

Bebe starosti svega 7 mjeseci koriste lažni plač kako bi dobile pažnju

12.8.2016.
8:00
Giphy
VOYO logo

Japanski znanstvenici promatrali su šablone plakanja dvije djevojčice starosti sedam i devet mjeseci u periodu od 6 mjeseci.

Dr.Hiroka Nakajama sa Sacred Heart Sveučilišta u Tokyju izjavila je da je mlađe dijete koristilo lažni plač kako bi privuklo pažnju majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dok mnogi na lažan plač gledaju s neodobravanjem, Nakajama je izjavila da ono zapravo može imati pozitivan utjecaj na odnos roditelja s djetetom.

Image
Image

Ona smatra da je lažni plač koristan oblik komunikacije koja „u velikoj mjeri doprinosi ne samo socijalnom već i emotivnom razvoju djeteta“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Djeca koja su u stanju lažirati plač mogu svakodnevno uspješno komunicirati s osobama koje o njima brinu, a lažni plač također može doprinijeti njihovoj vezi“, tvrdi Nakajama.

Za vrijeme promatranja dvije djevojčice znanstvenici su primijetili da je mlađa imala 68 epizoda povezanih s plakanjem, dok je starija imala 34 epizode povezanih s plakanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U jednom trenutku, mlađe dijete je namjerno započinjalo s plačem kada bi se majka udaljila, ali bi po njezinom povratku plač završio.

Lažno plakanje, u usporedbi s pravim plakanjem, lakše se moglo detektirati jer bi se dijete odmah po prestanku plakanja osmjehnulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo