Kao uvod u petu sezonu emisije, National Geographic je pripremio priču o ljepotama Hrvatske. Program je počeo pričom o Mati Rimcu, a vidjele su se i scene iz zraka od Zagreba do Pelješca. Završili su kulinarskim putopisom chefa Gordona Ramsayja, kojeg je u Istri dočekao hrvatski chef David Skoko.
Priča o Hrvatskoj
Večer posvećena Hrvatskoj započeli su u 20 sati emisijom Automobili iz snova - Unutar tvornice. "Najbrži električni automobili dolaze iz dosad nepoznate zemlje u automobilskom svijetu, Hrvatske. Proizvođač Rimac Automobili nalazi se nedaleko od Zagreba, u Svetoj Nedelji", rekli su za Rimac Automobile.
U 21 sat prikazali su "zračni obilazak" Hrvatske. "Zračni obilazak Hrvatske otkriva remek-djelo rimske arhitekture, raj za penjanje i prirodno poplavno područje veličine New Yorka", rekli su gledateljima.
U 22 sata u premijernoj epizodi pete sezone Europe iz zraka predstavili su najosamljeniji hrvatski svjetionik na Palagruži. Osječanin Ivan Vidaković snimio je kadrove koje su prikazali. "Počašćen sam jer sam ponovno mogao svima pokazati ljepotu naše zemlje, u ovom slučaju Palagruže, i to iz zraka jer su ti prizori zaista impresivni, a bilo ih je vrlo zahtjevno dokumentirati", rekao je Vidaković.
Posebna hrvatska kuhinja
Nakon toga je u 23 sata krenulo emitiranje Neistražene kuhinje Gordona Ramsayja. "Na netaknutom hrvatskom poluotoku Istri kuhar Ramsay roni, peca i lovi životinje na farmi kako bi otkrio prvoklasne kulinarske dragulje", rekli su u epizodi koja je nastala 2020. godine kad je Ramsay boravio u Istri.
Prije dvije godine je National Geographic također posvetio večer Hrvatskoj u tri emisije zaredom koje su govorile o Hrvatskoj.
POGLEDAJTE VIDEO: