Play ponuda

MOŽE VAM SPASITI ŽIVOT / Ima li vaš auto ovaj gumb? Mnogi ga ne primjećuju, a uvelike olakšava vožnju po lošim vremenskim uvjetima!

Foto: Shutterstock

Parkirna svjetla su bočna svjetla i dizajnirana su za korištenje dulje vrijeme bez pražnjenja akumulatora

28.11.2022.
20:12
Shutterstock
Play ponuda

Vožnja zimi daleko je opasnija nego u drugim razdobljima u godini kada temperature padnu. Jedan od najvećih problema je vidljivost jer kiša i magla postaju sve češća pojava na cesti, piše The Sun.

Zbog lošeg vremena i zamagljenih prozora teško je vidjeti automobile s upaljenim svjetlima. No, pokušaj razaznavanja parkiranih automobila u mraku tijekom zime još je problematičniji.

Ali postoji malo poznata stvar na mnogim automobilima koja će pomoći, a radi se o jednom prekidaču koji bi vozaču mogao spasiti život.

Parkirna svjetla mogu se koristiti dulje vrijeme

Većina automobila opremljena je parkirnim svjetlima sprijeda i straga, koja zakonski možete ostaviti uključena dok ste parkirani kako bi vaš automobil bio vidljiv.

Parkirna svjetla su bočna svjetla i dizajnirana su za korištenje dulje vrijeme bez pražnjenja akumulatora.

U većini modernih automobila prekidač parkirnog svjetla pronaći ćete na istom mjestu na kojem su prednja svijetla. Njegov simbol izgleda ovako:

Play ponuda
Izvor: Shutterstock

Na nekim automobilima, odabir ove opcije i ostavljanje pokazivača smjera u bilo kojem smjeru prije gašenja motora aktivirat će parkirna svjetla na toj strani.