Slučaj 14-godišnjeg dječaka koji je nakon bizarne nezgode na biciklu ostao bez dijela penisa i probio mošnje zgrozio je svijet.

U medicinskom izvješću navodi se da je tinejdžer biciklirao jednom rukom držeći piće kada se sudario s parkiranim automobilom. Volan bicikla zabio mu se u prepone i uzrokovao dotad neviđene ozljede. Naime, stručnjaci vjeruju da je ovo prvi zabilježeni slučaj takvih ozljeda koje je izazvao volan bicikla, piše IFLScience.

Dječak je hitno prebačen u bolnicu u britanskom gradu Oxfordu, gdje su liječnici zatekli veliku ranu koja mu se protezala od prepona i stidne kosti do perineuma, dijela tijela između anusa i genitalija. U bizarnoj nezgodi probijene su mu mošnje i zarotirani testisi, dok mu je dio penisa otkinut i prekinut mu je dotok krvi.

Ne zna se hoće li ozljeda utjecati na seksualnu funkciju

Ozljede su bile toliko ozbiljne da su liječnici mogli vidjeti njegovo tzv. kavernozno erektilno tijelo (dio spužvastog tkiva penisa) i membranu koja prekriva testise. Kirurzi su uspjeli zatvoriti ranu, a srećom nisu pronađena značajnija neurovaskularna oštećenja. Tinejdžer je pušten iz bolnice već idućeg dana i dobio je kuru antibiotika.

Nakon četiri tjedna liječnicima je na pregledu rekao kako ima normalan osjećaj u području prepona te da nije imao problema s mokrenjem. Ipak, još uvijek je nejasno hoće li ozljeda utjecati na njegovu seksualnu funkciju.

Stručnjaci koji se pozivaju na istraživanje o ozljedama 800 biciklista, apeliraju da se na krajeve upravljača stavi plastična zaštita. Naime, 21 ozljeda uzrokovana je upravljačem, a 10 slučajeva rezultiralo je po život opasnim ozljedama donjeg dijela trbuha.