OVIH DANA NA GOOGLEU SVI PRETRAŽUJU ISTO: /

Naizgled banalno pitanje postalo je terapeutski alat u izolaciji

Image
Foto: shutterstock

I psiholozi istražuju potrebu za kuhanjem kao terapeutskim alatom koji pridonosi opuštanju osoba koje pate od depresije i tjeskobe

21.4.2020.
14:12
shutterstock
VOYO logo

Pandemija koronavirusa primorala je milijune ljudi da ostanu u svojim domovima, a pravljenje domaćeg kruha postalo je jedan od najboljih načina da se relaksiraju i riješe stresa.

Na Googleu traže 'kako se pravi kruh'

Carl Anhalt, nastavnik matematike iz New Yorka godinama nije pravio kruh, no o tomu je počeo razmišljati nakon što je odnedavno primoran na karantenu u svojem stanu, piše Guardian. Za britanski je list ispripovijedao je da mu priprema obroka i hrane pomaže u tomu da se osjeti produktivnim i da se lakše nosi sa stresom, kao i da ublaži osjećaj tjeskobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je u trgovinama uočen manjak kvasca, a njegovi dobavljači kažu da je trenutačna potražnja "bez presedana", ljudi se snalaze na razne načine. Google je nedavno otkrio da je jedno od čestih pitanja koja korisnici postavljaju - kako se pravi kruh, a najčešće je - kako umijesiti kruh bez kvasca.

Image
PSIHIJATRI VEĆ UOČAVAJU POSLJEDICE IZOLACIJE NA LJUDIMA: /

Imate li i vi ove tegobe? 'Problem je prevelik da bismo ga zanemarili'

Image
PSIHIJATRI VEĆ UOČAVAJU POSLJEDICE IZOLACIJE NA LJUDIMA: /

Imate li i vi ove tegobe? 'Problem je prevelik da bismo ga zanemarili'

Image

Svi su odjednom postali pekari. Zašto?

I psiholozi istražuju potrebu za kuhanjem kao terapeutskim alatom koji pridonosi opuštanju osoba koje pate od depresije i tjeskobe. Istraživanje iz 2016. objavljeno u časopisu "Pozitivna psihologija" upućuje na to da su osobe koje često pribjegavaju manjim i kreativnim planovima opuštenije i sretnije, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ken Forkish, vlasnik pekarnice 'Ken’s Artisan Bakery' iz američkog grada Portlanda, kaže da ljudi žele sami umijesiti svježi kruh jer na taj način nastoje izbjeći odlazak u trgovinu. Dodaje i da je karantena potaknula brojne pekare na isprobavanje novih metoda u spravljanju kruha, poput primjerice startera za kiselo tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo