NEKE OD OVIH STVARI SIGURNO JOŠ RADITE, ALI TREBALI BI PRESTATI ODMAH: / Greške koje si usred epidemije ne smijemo dopustiti

Image
Foto: Thinkstock, Hope Connolly

Ovo su neke greške koje bi zasigurno užasnule sve medicinske djelatnike

27.10.2020.
21:20
Thinkstock, Hope Connolly
Play logo

Koronavirus promijenio je način na koji živimo. Dezinficiranje ruku, nošenje maski i sl. postali su nužnost, no unatoč tome mnoge još stvari nismo skroz savladali. Ovo su neke koje bi zasigurno užasnule sve medicinske djelatnike.

Grizete nokte

Ako se još niste odviknuli od ove odvratne navike, sada je pravo vrijeme za to. Ispod noktiju se nalazi velika količina prljavštine te naši prsti i nokti mogu biti leglo raznih klica, uključujući i virusa koji uzrokuje covid-19, pogotovo ako na ispravan način ne održavate higijenu ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarate vrata bez maske

Iako ste u zatvorenom prostoru, a osoba iza vrata u otvorenom - to ne znači kao je zadovoljena socijalna distanca. Zbog toga je otvaranje vrata bez maske jedna od najvećih pogrešaka koju ljudi čine, a da toga nisu ni svjesni.

Stavljate kontaktne leće prije nego što ste oprali ruke

S obzirom na to da se koronavirus prenosi kroz sluznice poput očiju, za mnoge bi bilo bolje kada bi neko vrijeme koristili naočale, a ne kontaktne leće. Mnogi liječnici upozoravaju da podešavanje kontaktnih leća tijekom dana neopranim rukama moglo izložiti većem riziku od zaraze.

Koristite zajedničku kozmetiku

Ukoliko vi i prijateljica, mama, sestra i dr. koristite iste proizvode za uljepšavanje možete imati ozbiljnih problema. Naime, šminka je kontaminirana ako je bila u kontaktu s očnim izlučevinama nekoga tko je pozitivan na covid-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak u trgovinu koji nije nužan

Play logo

Iako su mjere još uvijek relativno blage to ne znači da se ne ugrožavate ako idete u trgovinu bez očitog razloga. Odlazak liječniku, na posao, u ljekarnu i kupovina hrane je ono što je nužno obaviti, ali poželjno je da one navike koje vam nisu neophodne izbacite za vrijeme epidemije koja je pogodila brojne zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo