NE MOŽETE SE ODLUČITI IZMEĐU ZUMBE I JOGE? / Evo koji trening je bolji za mršavljenje i fleksibilnost

Image

Pomoću Zumbe sagorijeva se više kalorija, pa tako možete mršavjeti brže nego da se bavite jogom

16.3.2021.
7:21
VOYO logo

Joga i Zumba popularne su vrste treninga za mršavljenje i imaju mnoge benefiti za zdravlje i posturu tijela. Joga se sastoji od različitih asana (položaja) koje se usredotočuju na različite dijelove tijela kako bi se poboljšale njihove funkcije.

Zumba je trening baziran na plesu uz latino glazbu, a najviše je fokusirana na mršavljenje i jačanje kardiovaskularne aktivnosti. Ali joga, s druge strane, povećava fleksibilnost tijela, piše Pinkvilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku pročitajte što biste trebali znati o ove dvije vrste treninga.

Sagorijevanje kalorija

U Zumbi možete sagorjeti više kalorija nego u jogi. U jednom satu treninga može se sagorjeti gotovo 540 kalorija. Dakle, što se tiče gubitka kilograma, Zumba je uvijek vrlo učinkovita. No, sagorijevanje kalorija jogom uglavnom ovisi o dobi, tjelesnoj građi i fleksibilnosti osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Profimedia

Fleksibilnost

Zumba se usredotočuje na kardiovaskularne aktivnosti povećavajući broj otkucaja srca kako bi se tijelo toniziralo i dovelo u formu. Dakle, za fleksibilnost, Zumba nije učinkovita. Joga je izvrsna za poboljšanje fleksibilnosti. Različite asane joge ne samo da povećavaju fleksibilnost, već i opuštaju.

Trajanje

Pomoću Zumbe sagorijeva se više kalorija, pa tako možete mršavjeti brže nego da se bavite jogom. Osim toga, tijelo se tonizira i stječe se kondicija. Ako više preferirate jogu, trebat će vam više vremena da izgubite suvišne kilograme. No, uz mršavljenje poboljšat ćete posturu tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ako želite brže smršavjeti i poboljšati kondiciju, idite na Zumbu. A ako je vaš cilj poboljšati držanje tijela i meditirati kako biste poboljšali proces disanja, tada redovito vježbajte jogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo