POSEBAN ODNOS S NOVCEM / Najškrtija obitelj na svijetu: Peru se snijegom, a supruga novčano kažnjava muža ako pojede više od nje

Ova majka će učiniti sve kako bi uštedjela, a nije joj strano ni novčano 'kažnjavanje' supruga

9.7.2021.
16:08
Screenshot/YouTube

Svi znamo barem jednu škrticu, no njihovo se ponašanje zasigurno ne može usporediti s ovim Amerikancima. Naime, 41-godišnja Becky Guiles u emisiji "So Freakin' Cheap" i otkrila je da ona i njena obitelj peru zube sa snijegom kako bi uštedjeli svaki cent.

"Oduvijek sam bila poprilično štedljiva, ali kada sam rodila prvog sina Georgea dala sam otkaz jer sam htjela ostati kod kuće s njim. Sada se vodim filozofijom da je štednja isto kao i zarađivanje novca", objasnila je Becky koja živi sa suprugom Jayem i dva sina.

Smatra se "najštedljivijom majkom u Americi", a prije nego što se njen prvi sin rodio šetala je i trenirala pse. Godišnje bi zaradila oko 35.000 dolara, odnosno oko 220.000 kuna.

"Prve godine srezali smo toliko troškova da smo uspjeli nadoknaditi taj gubitak prihoda", objasnila je Becky.

Pranje snijegom i novčane kazne

Sada reže obiteljske troškove pranjem posuđa u perilici rublja zajedno s odjećom. Štedljiva Amerikanka tvrdi da rublje štiti suđe od lomljenja.

Usto, supružnici sami izrađuju rasvjetu, stalno koriste superljepilo i nikad ne pozivaju majstore zbog popravaka. Ne plaćaju vodu iz slavine, već umjesto toga skupljaju snijeg ispred doma kako bi oprali tijelo i zube.

"Voda iz slavine nas košta, dok niz ulicu imamo divan potok iz kojeg uzimamo vodama, ali trenutno je smrznut. Možete uzeti sve i svašta i shvatiti kako to dobiti za 80 ili 90 posto manju cijenu ili čak besplatno", rekla je Becky u emisiji.

Ova majka će učiniti sve kako bi uštedjela, a nije joj strano ni novčano "kažnjavanje" supruga.

"Ako smo naručili štapiće od mozzarelle i dobili smo četiri, a ja sam pojeo tri, onda mi kaže da ću za to platiti 75 centi", objasnio je Jay.

Njihova obitelj i prijatelji uglavnom ne razumiju takav odnos s novcem.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali