Play ponuda

Vječna modna ikona Kate Moss ima neke od najboljih trikova za pametno kupovanje, evo što možemo naučiti od nje

Image
Foto: AFP, LOIC VENANCE

Poznata marka ne garantira kvalitetu

18.2.2018.
14:00
AFP, LOIC VENANCE
Play ponuda

Devedesetih je žarila i palila svjetskim modnim pisatama, a i danas je još uvijek modna ikona. Dakako, govorimo o Kate Moss. U nedavnom intervjuu za Guardian je otkrila kako obožava second-hand shopove jer se tamo zna naći pravih dragulja.

Od nje možemo naučiti puno toga što se tiče mode, a ovo su neki njezini top trikovi:

Nemoj se fokusirati na brendove

Ljudi većinom 'love' marke jer misle da to označava kvalitetu, no to nije uvijek tako. Važnije je provjeriti kvalitetu tkanine, kroj i stanje odjeće, nego biti opsjednut s brendom.

Obavezno provjeri kakav je materijal

Svaki komad odjeće ima etiketu na kojoj piše sirovinski sastav i kako se taj komad pere. Izbjegavaj umjetne materijale, a biraj one prirodne poput pamuka, kašmira i vune.

Posjeti second-hand trgovine

shimmer fallback
shimmer fallback

U njima se zna naći pravih dragulja, pogotovo nekih vintage komada koji se ne mogu kupiti u ijednom drugom dućanu. Jaknu od prave kože ili krzna možeš naći za svega 50 kuna.

Ne brzaj s kupovinom

Ako vidiš nešto što ti se sviđa, nemoj to odmah kupiti. Možda ćeš već u sljedećem dućanu naći istu stvar po duplo nižoj cijeni.

Budi temeljita

shimmer fallback
shimmer fallback

Pregledaj sve police, sve vješalice jer najbolja roba nikada nije izložena na lutkama. Vjeruj nam u nekoj neuglednoj hrpi možeš pronaći komad koji si uvijek željela. Stoga, otvori oči i budi strpljiva.

Play ponuda
Play ponuda