Veliki povratak modela nakon godina u sjeni

Anna Wintour prva je na naslovnici Voguea angažirala holivudsku zvijezdu i od tada su supermodeli počeli živjeti u sjeni glumica i reality zvijezda. No, izgleda da je tome došao kraj.

24.8.2011.
15:13
VOYO logo

Holivudske zvijezde angažirali su poznati dizajneri u najjačim modnim kampanjama, a poznati supermodeli bačeni su u sjenu.

No, ekonomska kriza i zasićenost javnosti svjetski poznatim zvijezdama učinili su svoje i po svemu sudeći manekenke se opet vraćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su na naslovnicama britanskog, španjolskog i njemačkog Voguea, te ruskog Harper's Bazaara osvanule Eva Herzigova, Helena Christenson, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Natalia Vodianova i Beha Erichsen, a američki Vogue je za rujansku naslovnicu angažirao Kate Moss.

S obzirom na smanjenje budžeta, izgleda da je ipak isplativije angažirati modele nego zvijezde, a osim toga, s modelima je, zbog iskustva i profesionalnosti, ipak lakše raditi takve projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Modeli su odjednom postali pravo osvježenje, a i jeftiniji su', rekao je neimenovani izvor iz modne industrije za dailymail.co.uk.

Iako je Linda Evangelista jednom davno izjavila da ne ustaje iz kreveta za manje od 10.000 dolara, Cindy Crawford tvrdi da se u proteklih nekoliko godina puno toga promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidjela sam Taylor Swift na reklami za CoverGirl i pomislila kako je danas supermodelima teško naći posao', izjavila je Cindy Crawford.

Vezani članci:

arti-201107070114006 arti-201108150237006 arti-201108010656006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo