znakovit oglas / Traže dadilju da im odgaja sina u viktorijanskom stilu: 'Ne treba mu ovisnost o video igrama, ne smije ga razmaziti'

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija

Žele da ista njihovog dječaka odgaja u viktorijanskom stilu jer smatraju da će ga to izgraditi u uglednu i pristojnu mladu osobu

29.6.2018.
14:50
Thinkstockphotos/Ilustracija
VOYO logo

Ova britanska obitelj preko internet stranice ChildCare.co.uk za svog sedmogodišnjegsinatraži dadilju, ali ne bilo kakvu već tradicionalnu.

Žele da ista njihovog dječaka odgaja u viktorijanskomstilu jer smatraju da će ga to izgraditi u uglednu i pristojnu mladu osobu koja će kasnije postati uspješna odrasla osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vizija koju imamo za našeg sina i nešto što je oblikovalo našu obitelj i našu vezu s drugim obiteljima i prijateljima", stoji u oglasu.

"Nažalost, postoje mnogi ljudi s kojima se više ne družimo zbog naših uvjerenja", priznali su, a zbog toga su prijašnjoj dadilji i dali otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadaci dadilje bili bi kao i svaki drugi, bila bi zadužena za spremanje djeteta u školu, oblačenje, kupanje, pomaganje oko zadaće. No, dadilja djetetu smije dopustiti samo jedan sat igre dnevno, a za sve aktivnosti mora biti lijepo odjeven.

"Vjerujemo da se postaje respektabilna osoba ako uvijek izgledate naočito i spremno za svaku prigodu",objašnjavaju ovi roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djetetu nije dopuštena nikakva tehnologija poput igranja video igrica, računala ili televizora, a zabaviti se može uz igre na ploči, čitajući knjige ili igrajući se s tradicionalnim drvenim igračkama.

"Ne treba mu ovisnost o video igrama koju druga djeca njegovih godina očito imaju", tvrde roditelji. Dadilja bi dječaku morala osigurati sat vremena čitanja dnevno o aktualnim stvarima kako bi upoznao društvo, povijest i trenutne svjetske poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je najkontroverznije u oglasu je to što roditelji od dadilje očekuju gotovo potpunuhladnokrvnost i ne pokazivanje osjećaja prema djetetu, a kako ga ne bi razmazila. Jedino što joj je dopušteno je rukovanje i poljubac u čelo prije spavanja ako je potrebno. Dadilji bi dali plaću od 55 tisuća funti godišnje (oko 4.500 funti mjesečno) te bi imala 25 dana godišnjeg odmora kao i plaćeno bolovanje.

"Znamo da način na koji odgajamo sina nije konvencionalan, no vjerujemo da će ga dugoročno pretvoriti u uglednu i krasnu osobu koja će utjecati na svijet u kojem živimo ", stoji na kraju oglasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo