Pire krumpir je omiljen prilog mnogim Hrvatima, a kako napraviti savršen pire krumpir često postane razlog mnogih rasprava. Vrhunski kuhar Marcus Wareing podijelio je nekoliko važnih trikova uz koje više nikada nećete pogriješiti.
Krumpir treba biti narezan na jednake komade, ali je i vrlo važno kuhati ga polako i dopustiti da se odmori nakon kuhanja.
(Foto: Pixabay)
"Prvo ogulite krumpir, zatim ga operite i narežite na ravnomjerne komade. Inače će se manji komadi prekuhati i upiti previše vode što će pire učiniti vodenim i bez okusa", rekao je Marcus Wareing za Daily Star.
"Kuhajte ih u slanoj vodi pri laganom vrenju. Kuhanje na visokoj temperaturi prekuhat će vanjski dio krumpira, a sredina neće biti jednako skuhana. Ne želite imati grudice prekuhanog krumpira u pireu", kaže dalje.
"Kada se kuhani krumpir skuha do kraja, ali se sasvim ne raspadne, ocijedite i ostavite da stoji pet minuta", kaže dalje. Tek nakon pet minuta dodajte sastojke.