za fina nepca /

Savršeni pire krumpir: Trikovi za najkremastiji prilog

Image
Foto: www.profimedia.hr

Krumpir treba biti narezan na jednake komade, ali ga je vrlo važno kuhati polako i dopustiti da se odmori nakon kuhanja

15.1.2020.
16:50
www.profimedia.hr
VOYO logo

Pire krumpir je omiljen prilog mnogim Hrvatima, a kako napraviti savršen pire krumpir često postane razlog mnogih rasprava. Vrhunski kuhar Marcus Wareing podijelio je nekoliko važnih trikova uz koje više nikada nećete pogriješiti.

Krumpir treba biti narezan na jednake komade, ali je i vrlo važno kuhati ga polako i dopustiti da se odmori nakon kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

(Foto: Pixabay)

"Prvo ogulite krumpir, zatim ga operite i narežite na ravnomjerne komade. Inače će se manji komadi prekuhati i upiti previše vode što će pire učiniti vodenim i bez okusa", rekao je Marcus Wareing za Daily Star.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuhajte ih u slanoj vodi pri laganom vrenju. Kuhanje na visokoj temperaturi prekuhat će vanjski dio krumpira, a sredina neće biti jednako skuhana. Ne želite imati grudice prekuhanog krumpira u pireu", kaže dalje. 

"Kada se kuhani krumpir skuha do kraja, ali se sasvim ne raspadne, ocijedite i ostavite da stoji pet minuta", kaže dalje. Tek nakon pet minuta dodajte sastojke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo